Tältä kuulostaa Suosikki – Esittelyssä punk-konkareiden uusi rockyhtye

Onko Suosikista uudeksi suosikiksi?
21.4.2022 11:42

Jälleen on syntynyt maahamme uusi, kiinnostava ja yllä ensinäyttönsä saavan ensimmäisen singlensä perusteella erinomaisen hyvä rockyhtye. Ytimekkään Suosikki-nimen saaneen koplan laulaja-kitaristi-biisintekijä on aiemmin Tryerista (ja sitä ennen Frivolvolista) tuttu Jussi Kahola, joka on uuden yhtyeensä kanssa siirtynyt nopeasta punk-kaahauksesta kohti postpunkia ja vaihtoehtorockia. Kaholan lisäksi Suosikissa vaikuttavat Wastedista ja Abduktiosta tuttu basisti Jamppa Järvinen sekä muun muassa Iisan rumpalina soittava Antti Hietala. Toisessa kitarassa on Sakari Taskinen. Jussi, Antti ja Sakari ovat tunteneet toisensa jo 1990-luvun puolivälin treenikämpiltä saakka.

Suosikki kertoo musiikillisten juurtensa ulottuvan ysärin vaihtoehtorockiin ja punkiin. Viitteinä mainitaan myös synthwave, ruotsalainen melankolia ja spoken word.

Ei se oo tyhmää -debyyttibiisin tekstiin Kahola kertoo ammentaneensa nuorten sosiaalisen median käytön varjopuoliin liittyvistä huolista. ”Nuorten kasvavat viiltely- ja itsemurhatilastot puhuvat karua kieltä Instagramin vaikutuksesta käyttäjäkuntaansa. Maisemat ja kuvat saattavat vaihtua, mutta toksinen vaikutus säilyy ja siihen puuttuminen todella vaikeaa”, tiedotteessa sanotaan.

Kappaleen videon Kahola on kuvannut Suomessa ja ympäri Kaliforniaa.

Suosikin albumia voi näillä näkymin odotella alkusyksyksi.

Suosikki. Vasemmalta: Sakari Taskinen, Jamppa Järvinen, Jussi Kahola ja Antti Hietala. (Kuva: Jonna Hietala)

Lisää luettavaa