Suru-uutisia valtameren takaa: Mr. Bigin rumpali Pat Torpey on kuollut 64-vuotiaana

9.2.2018 09:28

Ikävissä tunnelmissa lähti tämä perjantai liikkeelle. Blabbermouth uutisoi, että Mr. Big -yhtyeessä pitkän uran tehnyt rumpali Pat Torpey on kuollut. Torpey menehtyi 7. helmikuuta Parkinsonin taudin aiheuttamiin komplikaatioihin. Hän oli 64-vuotias.

Torpey oli vuonna 1988 perustetun Mr. Bigin alkuperäisjäsen, ja lisäksi hän ehti työskennellä muun muassa Ted Nugentin, Robert Plantin, Belinda Carlislen ja The Knackin kanssa. Mr. Big lopetti toimintansa alun perin vuonna 2002, mutta yhtye palasi vielä kerran parrasvaloihin vuonna 2009. Orkesterille buukattiin keikka myös Helsingin Tavastialle vuonna 2011.

Torpeyn vanhat bändikaverit muistelevat ystäväänsä ylistävin sanankääntein. ”Pat oli yksi hienoimmista ihmisistä, mitä minulla on ollut etuoikeus tuntea, ja oli kunnia soittaa hänen kanssaan”, sanoo basisti Billy Sheehan Blabbermouthin mukaan. ”Olen kiitollinen, kun olen saanut pitää sinua tärkeänä ystävänäni ja vaikuttimenani”, komppaa kitaristi Richie Kotzen. Soundi lähettää hyviä ajatuksia edesmenneen läheisten suuntaan.

Lisää luettavaa