Surullisia uutisia Yhdysvalloista: entinen Junkyard-basisti Clay Anthony on menehtynyt auto-onnettomuudessa

Amerikkalaisessa hard rock -yhtye Junkyardissa vuosina 1987–1991 soittanut basisti Clay Anthony on kuollut Havaijilla auto-onnettomuudessa saamiinsa vammoihin. Asiasta uutisoivat muun muassa Bravewords ja Sleaze Roxx.

Junkyard-laulaja David Roach kirjoitti muistokirjoituksen entiselle yhtyetoverilleen.

”Pidettyään pari kuukautta meteliä skenessä, skeittilegenda Tony Alva lähti bändistä tultuaan tulokseen, että me jäisimme baarien nurkissa esiintyväksi bändiksi. Fiksu mies. Siitä huolimatta jatkoimme valitsemallamme tiellä. Menin treeneihin, ja Clay istui siellä Zeke-labbiksensa kanssa tupakoimassa. Clay tunsi kaikki biisit, ei pukeutunut hassusti, ja koska emme oikein muusta koe-esiintymisten suhteen välittäneet, niin hän pääsi mukaan.”

”Noina aikoina oli paljon poseeraajia. Oli hirveät määrät kavereita, jotka yrittivät olla kuin Keith (Richards), Sid (Vicious), Johnny Thunders tai DeeDee Ramone tai muutoin vain kovaa jätkää tai katujen kasvattia. Gunnarit oli juuri sainattu ja me olimme yksi bändeistä jotka muodostivat sleaze rock -skenen. Olimme ehdottomasti enemmän katurokkareita kuin suurin osa Sunset Stripin tyypeistä, mutta Clay oli aito asia. Hän antoi meille todellista katu-uskottavuutta. Monet puhuvat paskaa siitä, mitä he tekisivät missäkin tilanteessa, minä mukaan lukien, mutta Clay oli aito ja aina valmiina puolustautumaan ja käyttämään kovia otteita.”

”Kun olimme rundilla hän vahti bussia kuin oman paikkansa pihamaalla varmistanut vanki. Jos et kunnioittanut rajojamme, sait vastata siitä Claylle. Pari ohiolaista portsaria sai sen tuta kovemman kautta. Clayn paheet saivat hänestä lopulta yliotteen (me kaikki voimme samaistua tähän) ja Todd (Muscat) korvasi hänet. Se oli vaikea paikka, mutta rakastimme häntä ja olimme iloisia kuullessamme hänen raitistuneen. Hän rundasi bändin kanssa Etelä-Amerikassa muutama vuosi sitten. Hän oli viimeksi mukanamme OC:ssä, ihan niin kuin ennen vanhaan.”

”Clay kuoli auto-onnettomuudessa Havaijilla. Hän oli kova, hauska, eikä perustanut mistään paskapuheista. Hän oli ystävämme ja minä ikävöin häntä. Onnea matkaan veli, kotiin on pitkä matka.”