Surun sanansaattajien suorapuheinen tarina kansien väliin – Swallow The Sun -kirja tulossa

Yhtye puhuu kirjassa ensimmäistä kertaa julkisesti niin sisäisistä ristiriidoista, musiikkibisneksen tylyistä kiemuroista ja kaiken alleen peittäneestä tuskasta kuin myös ystävyydestä ja läpi seinien vievästä tahdonvoimasta.
12.9.2023 09:52

Like Kustannus julkaisee tammikuussa 2024 Swallow The Sun -kirjan, jossa käydään läpi vuonna 2000 Jyväskylässä perustetun death doom -yhtyeen tarina ylä- ja alamäkineen mitään peittelemättä. Kirjan on kirjoittanut toverilehtemme Infernon päätoimittaja Matti Riekki, joka on aiemmin kirjoittanut muun muassa Sentenced-historiikin Täältä pohjoiseen (2015, Like).

”Kun kuulin kirjaideasta ensimmäisen kerran, vastaukseni oli sataprosenttinen EI. Olen aina toivonut, että musiikki puhuisi puolestaan. Bändi on kuitenkin joutunut uppoamaan loppumattoman syvään Mariaanien hautaan ja kiipeämään päättymättömältä tuntuvaa vuorenseinämää, ja se tarina ansaitsee tulla kerrotuksi”, toteaa yhtyeen johtohahmo kitaristi Juha Raivio.

”Vaikka olen seurannut yhtyeen touhuja jo aiemmin, joskus läheltäkin, moni asia prosessin varrella yllätti kunnolla. Kovakin fani saa siis silmilleen juttuja, joita ei taatusti ole vielä lukenut. Jo pelkästään se riittää pitkälle, että pitkään julkisuudessa vaiennut Raivio puhuu nyt mitään peittelemättä, mutta kyllä hyvää tarinaa – hauskaa ja todellakin vähemmän hauskaa – puskee kautta linjan”, kommentoi kirjoittaja Riekki.

Swallow The Sun on julkaissut uransa aikana kahdeksan studioalbumia, jotka ovat nousseet Suomen virallisen listan kärkisijoille saakka. Bändi on ollut kahdesti ehdolla Emma-palkinnon saajaksi ja nauttii kansainvälistä suosiota myös muualla Euroopassa sekä Yhdysvalloissa. Bändin tarinaan mahtuu myös alakuloa ja tosielämän syviä suruja, kuten Raivion puolison Aleah Stanbridgen kuolema vuonna 2016.

Lisää luettavaa