Susiasiaa: Reino Nordin vs. Mikko Alatalo ja Ämyrock

22.2.2013 10:24

Suomessa on viime aikoina esitetty kovasti puheenvuoroja niin susien puolesta kuin niitä vastaankin. Joidenkin lausujien mukaan liian lähellä asutusta tulleet sudet ovat vaarallisia, kun taas toisten mielestä erittäin uhanalaista lajia pitäisi suodella kaikin mahdollisin keinoin. Asiahan nousi kuumaksi keskustelunaiheeksi viimeistään tammikuun loppupuolella, kun Keski-Pohjanmaalla tapettiin luvattomasti kolme sutta.

Kansanedustaja Mikko Alatalo on ”järkyttynyt susimetsästäjien liioitellusta kohtelusta” ja ottaa asiaan kantaa uudella Ihminen ihmiselle susi -kappaleella. Iltasanomien videohaastattelu ja Alatalon tuore biisi löytyvät täältä.

Muun muassa Reino & The Rhinos -yhtyettä vetävä muusikko/näyttelijä Reino Nordin ei puolestaan sulattanut Alatalon mielipiteitä vaan laittoi Facebookiinsa seuraavan kommentin: ”Mikko Alatalo muistatko kun kerran haukuit meitä ”hinteiks” Tampereen klubin bäkkärillä? Nyt palautan: OLET MIELESTÄNI UMPIMIELINEN HOMOVIHAAJA PASKANAAMA JA VÄHÄN PELLE EHKÄ JOPA RIKOLLINEN ÄÄLIÖ. AI NIIN JA SUN MUSIIKKI ON IHAN JÄRKYTTÄVÄÄ PASKAA. PAITSI EHKÄ KÄNKKÄRÄNKKÄ.” Myöhemmissä postauksissaan Nordin toki toivottaa Mikolle myös ”jaxuhaleja”!

Hämeenlinnassa jo vuodesta 1974 järjestetty ilmaisfestivaali Ämyrock on myöskin valinnut puolensa. Tapahtuma on ryhtynyt yhteistyöhön Luonto-Liiton kanssa ja Salakaadot seis -kampanja tulee näkymään ensi kesän festivaalilla. Tapahtuman juontaa kampanjan suojelija, kirjailija-toimittaja Roman Schatz.

– Susi kuuluu Suomen luontoon niin kuin kärpäset kesään. Sibelius, sauna, sisu ja susi, ne on made in Finland, sanoo Nina Harju Luonto-Liiton susiryhmästä.

Ämyrock on myös Suomen ensimmäinen Reilun kaupan periaatteiden mukaan järjestetty rockfestivaali. Tunnustuksen antoi Reilun kaupan edistämisyhdistys vuonna 2011.

Ensi kesän Ämyn kiinnityksiä ovat Marjo Leinonen Huff ’n’ Puff, The Valkyrians, Kari Peitsamo, Half Past Never Band ja Lopun Ajan Mies.

Lisää luettavaa