”Ei ole suurempaa totuudenkertojaa kuin Morrissey” – Mozzer saa yllättävää ylistystä metallimaailmasta

1.12.2016 13:06

Phil Anselmon levyhylly taitaa olla aika kattava. Pantera- ja Down-ikoni on tunnetusti yksi metalliskenen keskeisiä hahmoja, mutta Black Sabbathin perillisten lisäksi Anselmo on ylistänyt julkisesti muun muassa The Curen kaltaista tunnelmointimusiikkia – ja myös brittipopin kuninkaallista Morrisseyta.

Metal Insiderin haastattelussa Anselmo kertoo, kuinka hän kanavoi lapsuusajan demoneitaan ja huumeaddiktionsa tuskaa sanoituksissaan. Anselmo haluaa, että hänen sanoituksensa maalaavat selkeän ja uskottavan kuvan jostain tunnetilasta kuulijan mieleen.

”Monet tulevat sanomaan minulle, kuinka he pystyvät samaistumaan johonkin kirjoittamaani tekstiin. He selviävät päivästä toiseen helpommin, kun he tietävät, etteivät he ole ainoita, jotka kokevat tuollaisia asioita ja tunteita. On esimerkiksi monia pelkästään äitiensä kasvattamia kavereita, joiden isä oli koko ajan poissa kotoa. Ja silloin, kun isä oli paikalla, hän oli todellinen mulkku”, Anselmo sanoo.

”Laulunkirjoittajana arvostan rehellisyyttä. Varmaan siksi olen kova Morrisseyn ja Smithsin fani. Ei ole suurempaa totuudenkertojaa kuin Morrissey.”

Samassa haastattelussa Anselmo kertoo, että hänellä on riittävästi uutta musiikkia viidenkin levyn täyttämiseksi. Kunpa voisin julkaista kaiken heti, tuskailee monenlaisissa kokoonpanoissa mukana oleva ärjyjä.

”Pitää varmaan kuitenkin odottaa ensi vuoteen”, Anselmo sanoo.

”Se on vähän kuin äänittäjäni sanoi, kun puhuimme kitaransoitostani. ’Sinulla on sellaiset laulajan kädet’, hän sanoi vittuilumielessä, mutta hitto soikoon, miten nämä laulajan kädet saavat biisejä aikaiseksi.”

Lisää luettavaa