Suurmiehille kunniaa: Esa Pulliainen ja Antti Einiö palkitaan elämäntyöstään Emma-gaalassa

9.2.2024 09:00

Emma-gaala julkisti vuoden 2024 ensimmäiset Emma-palkitut. Musiikkituottajien hallitus on tänä vuonna päättänyt jakaa Erikois-Emmat Agentsin kitaristilegendalle Esa Pulliaiselle sekä uraauurtavalle konserttipromoottorille Antti Einiölle. Palkinnot luovutetaan lauantaina 17. helmikuuta Espoo Metro-areenalla järjestettävässä Emma-gaalassa.

Erikois-Emma voidaan myöntää henkilölle, joka on tehnyt merkittävän uran äänitemusiikin saralla tai merkittävästi edesauttanut suomalaisen äänitealan kehitystä. .

”Tämä on onnen ja ilon päivä. Astelin ensimmäisen kerran levytysstudioon – vanhaan Finnvoxin A:han – vuonna 1972. Siitä tähän päivään olen tehnyt äänilevyjä pää punaisena. Nyt saamani Emma-palkinto on kunnia, ehkä hieman myös ansaittu. Kiitos”, kommentoi Esa Pulliainen tiedotteessa.

”Arvostan suuresti tällaista huomionosoitusta. Olen tehnyt tätä työtä vuosikymmeniä ja samalla toiminut polunraivaajana nykyisille alan ammattilaisille”, Antti Einiö jatkaa.

Esa Pulliaisen vuonna 1979 perustaman Agents-yhtyeen levyjä on myyty noin miljoona kopiota, ja kolme Topi Sorsakosken kanssa tehtyä albumia yltävät kaikkien aikojen myydyimpien suomalaislevyjen top 25 -listalle. Antti Einiö on puolestaan suomalaisen konserttitoiminnan pioneeri, joka on tuonut Suomeen muun muassa sellaisia tähtiä kuin Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Frank Sinatra, Miles Davis, Chuck Berry, Bill Haley, Jerry Lee Lewis, Little Richard, Rolling Stones, Bob Dylan, Paul McCartney, Jimi Hendrixi, Led Zeppelin, Pink Floyd, James Brown, Tina Turner ja Michael Jackson. Ja siinä on vasta listan alkupuoli!

Emma-gaalaa voi seurata sekä paikan päällä Espoo Metro-areenalla että suorana lähetyksenä Nelosella ja Ruudussa.

Lisää luettavaa