Eikö ole vielä tarpeeksi synkkää? No, kohta tulee uusi Swallow the Sun -levy, se korjannee tilanteen

Iloista marraskuuta, hyvä yleisö! Nyt kun päivään mahtuu ainoastaan harmaan eri sävyjä ja viideltä on jo säkkipimeää, on mukava tietää, että tammikuussa on vielä kolkompaa. Korvanappiimme tuli nimittäin sellainen tieto, että maamme metalliylpeys Swallow the Sun julkaisee seuraavan levynsä 25. tammikuuta. Eikä siinä vielä kaikki, vaan muutakin on tiedossa.

Orkesterin uuden albumin nimi on When a Shadow Is Forced into the Light. Kuukautta aiemmin, 21. joulukuuta, julkaistaan puolestaan komeat 14 minuuttia pitkä single Lumina Aurea, joka tulee saataville digitaalisessa muodossa sekä 12-tuumaisena vinyyliversiona. Singlekappale on oma teoksensa, eikä sitä ole mukana tammikuun albumijulkaisulla.

Lumina Aurea on kappale, joka repi sydämeni palasiksi ja poltti sieluni mustaksi tuhkaksi. Siitä tuli eräänlainen hyvin syvä henkilökohtainen messu. Mutta minun täytyi kirjoittaa se, ei minulla ollut muuta vaihtoehtoa”, kertoo säveltäjä-sanoittaja Juha Raivio tiedotteessa. Raivion puoliso Aleah Starbridge menehtyi 39-vuotiaana vuonna 2016.

Lumina Aurea kuljetti minut kuitenkin sellaiseen paikkaan ja viimeiselle rajalle, joka muistutti, kuinka rakkaus on aina lopulta suurempi voima kuin kuolema koskaan voi olla”, Raivio jatkaa.

Swallow the Sun lähtee uuden levyn myötä myös kiertueelle. Tähän mennessä julkaistut keikkapäivämäärät on listattu alle. Konserttien pääsyliput tulevat myyntiin 16. marraskuuta.

7.2. Nosturi, Helsinki
8.2. Apollo, Turku
9.2. Lutakko, Jyväskylä
14.2. Klubi, Tampere
15.2. Teatria, Oulu
16.2. Henry’s Pub, Kuopio