System Of A Down saapuu ensi kesänä Suomeen, mutta miten on uuden levyn laita? – Serj Tankian kommentoi asiaa

System Of A Down

Albumia ei kannata odotella ainakaan henkeään pidätellen.

Provinssi paljasti alkuviikosta kiinnittäneensä amerikkalaisen vaihtoehtometallisuuruus System Of A Downin yhdeksi ensi kesän pääesiintyjäkseen. Säännöllisen epäsäännöllisesti keikkailevan yhtyeen edellisestä albumijulkaisusta on vierähtänyt jo lähes 15 vuotta, joten fanit luonnollisesti odottavat kuumeisesti, milloin bändi mahdollisesti suuntaisi jälleen studioon, kun kerran keikkailu tuntuu maistuvan.

Laulaja Serj Tankian avautui uuden levyn tekemisen vaikeuksista viimeksi vuosi sitten ja totesi tuolloin bändin jakaantuneen asiassa kahteen leiriin: muut haluavat tehdä levyjä kuten ennen vanhaan, mutta Tankian haluaa heittää vanhat kaavat syrjään, koska hänestä aiemmat työtavat eivät olleet tasa-arvoisia ja taiteellisesti vapauttavia. Tuoreessa Billboard-lehden haastattelussa laulaja toteaa, ettei tilanteeseen ole tullut muutosta.

”Teemme kiertueita ja keikkoja yhdessä. Emme ole kuitenkaan vieläkään päässeet samalle aaltopituudelle, mitä tulee uuden musiikin luomiseen yhdessä. Ehkä se vielä jokin päivä onnistuu, ehkä ei – mutta olemme läheisiä ystäviä, nautimme toistemme seurasta ja olemme näin 25 vuoden jälkeen kuin perhe”, Tankian toteaa.

Että näin. Vanhoilla hiteillä mennään siis eteenpäin jatkossakin ja tutut chopsueyt, toxicityt, prisonsongit, sugarit ja aerialsit tullaan varmasti kuulemaan myös Seinäjoella kesäkuun lopulla.