Serj Tankian avautuu kertaheitolla kaikesta, mikä uuden System of a Down -albumin työstössä oikein mättää

System of a Down -solisti Serj Tankian on avautunut Facebookissa syistä, joiden takia uutta ja odotettua SOAD-materiaalia ei näy eikä kuulu, vaikka yritystä sen aikaansaamiseksi onkin riittänyt.

”Serj Tankianin tunnustukset SOAD:ista” -nimellä kulkevassa kirjoituksessa mies tunnustaa heti kättelyssä olevansa syypää yhtyeen jo yli vuosikymmeneksi venyneeseen levytystaukoon.

”On totta, että olen yksin syypää SOAD:in vuonna alkaneeseen 2006 taukoon. Kaikki muut halusivat jatkaa entiseen tahtiin ja jatkaa levyjen tekemistä. Minä en. Miksi? Siihen on monia syitä”, mies kirjoittaa ja listaa niistä olennaisimmat.

”1. Taiteelliset: Olen aina ollut siinä uskossa, että samojen juttujen tekeminen samojen ihmisten kanssa on artistisessa mielessä turhaa, jopa kaltaisellemme dynaamiselle poppoolle. Tunsin tarvetta tehdä omia juttujani”, mies selventää. ”2. Tasa-arvoisuus: Kun aloitimme, taiteelliset panoksemme ja rahanjako menivät lähestulkoon tasan bändin kesken. Mezmerize/Hypnotizen aikoihin olimme molempien osalta miltei ääripäissä Daronin hallitessa taiteellista puolta, tienatessa suurimman osan ja halutessa tehdä vielä siihen päälle kaiken pressinkin.”

”3. Halusin lähteä bändistä ennen Mezmerize/Hypnotizea juuri näistä syistä. Samasta syystä minulla ei ole myöskään samanlaista henkilökohtaista sidettä noiden levyjen musiikkiin. Minulla oli kappaleita, joita halusin mukaan, mutta se ei onnistunut rikottujen lupausten ja oman passiivisuuteni takia.”

”Ajan kuluessa teimme kaikki omia juttujamme. Soolourani antoi minulle itseluottamusta laulunkirjoittajana ja myöhemmin säveltäjänä lähestyä SOAD:ia uudelleen uusin voimin ja lähteä rundamaan ja nauttimaan jälleen toistemme seurasta. Tiesin heidän haluavan tehdä uuden levyn, mutta menneisyyden takia olin epävarma.”

Tankian kertoo lähestyneensä muuta yhtyettä kaksi vuotta sitten uuden albumin työstö mielessään. Mies asetti muulle yhtyeelle ehdot, joiden mukaan taiteellisen panoksen ja rahanjaon suhteen kaikki jaettaisiin tasan ja tulevalla albumilla olisi jokin tietty teema tai konsepti, jolloin kyseessä ei olisi vain levy, vaan ”täysiverinen kokemus”.

”Loppujen lopuksi minun täytyi vetää viiva jonnekin, sillä tiesin etten voisi olla täysin tyytyväinen, mikäli palaisimme tekemään asiat entiseen malliin”, mies kirjoittaa. ”Koska emme päässeet yhteisymmärrykseen näistä asioista, päätimme laittaa uuden levyn työstämisen toistaiseksi jäihin.”

”Kadun ainoastaan sitä, ettemme ole kyenneet antamaan teille uutta SOAD-albumia. Pyydän sitä mitä nöyrimmin anteeksi”, Tankian päättää viestinsä, jonka voit lukea kokonaisuudessaan alta.