Taas on yksi joukosta poissa: The Bad Seeds -muusikko Conway Savage, 58, on kuollut

Conway Savage konsertissa Bostonissa 2013.

RIP Conway Victor Savage 27.7.1960 - 2.9.2018

Surullisia uutisia kantautuu jälleen maailmalta: pitkäaikainen The Bad Seeds -kosketinsoittaja ja pianisti Conway Savage on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Noise11 ja suru-uutinen on vahvistettu myös yhtyeen Facebook-sivuilla.

Conway Victor Savage syntyi 27. heinäkuuta 1960 Australian Victoriassa. Savage liittyi vuonna 1990 Nick Cave and The Bad Seeds -yhtyeeseen, jossa hän soitti pianoa ja urkuja sekä lauloi taustoja. Savagen ensiesiintyminen Bad Seedsin levyllä tapahtui vuoden 1992 Henry’s Dreamillä, jolta löytyy muun muassa Savagen ja Caven duetoima When I First Came To Town. Vuonna 2013 julkaistu Push The Sky Away jäi Savagen viimeiseksi Bad Seeds -levytykseksi.

”Kaikki bändin jäsenet ja fanit rakastivat häntä. Ärhäkkä, hauska, pelottava, herkkä, lämminsydäminen, lempeä, pureva, rehellinen, aito – hän oli niitä kaikkia ja hänellä oli kirjaimellisesti ’kultainen ääni’, korkea ja täynnä sielukkuutta”, todetaan Bad Seedsin muistokirjoituksessa.

Bad Seedsin lisäksi Savage vieraili lukuisten, pääasiassa australialaisartistien levyillä ja  julkaisi myös soololevyjä. Hänen viimeiseksi soolojulkaisuksi jäi vuoden 2010 Pussy’s Bow -ep.

Conway Savagelta poistettiin viime vuonna aivokasvain kirurgisesti ja tämä joutui sen vuoksi jättämään Skeleton Tree -albumin (2016) myötä heitetyn kiertueen väliin. Savage menehtyi 2. syyskuuta syystä, jota ei ole toistaiseksi vahvistettu/julkistettu.