Tällainen oli 17-vuotias Andy McCoy – Ylen arkistosta löytyi kunnianhimoisen nuorukaisen videohaastattelu

7.4.2022 09:41

Tiesitkö, että Andy McCoykin on joskus ollut 17-vuotias? Hanoi Rocks -kepittäjä on ollut olennainen osa maamme musiikkipiirejä jo niin kauan, että moinen ajatus voi äkkiseltään tuntua hämmästyttävältä. Niin kuitenkin Yle löysi kattavista arkistoistaan 17-kesäisen Andy McCoyn pikahaastattelun, kun nuorukainen työskenteli Maukka Perusjätkän Ennen kolmatta maailmansotaa -albumin kimpussa.

Haastattelussa nuori Andy kertoo, miten tuli aloittaneeksi kitaransoiton, ja lisäksi kuullaan kaverin mietteitä siitä, mitä hän tulevaisuudelta toivoo. McCoy kertoo pyrkivänsä ”yhä ylemmäs ja ylemmäs”, mikä oli varmasti aivan rehellinen vastaus miehen myöhemmät vaiheet huomioiden. Katso videoklippi Yle Areenasta.

Samaan hengenvetoon voi katsoa Areenasta löytyvän The Real McCoy -elokuvan, jossa Andyn vaiheita kasataan dokkarimuotoon. Elokuva julkaistiin alun perin vuonna 1999. ”Andy on hirveän lojaali ihminen. Vaikka se polttaa sun röökit, vie sun rahat ja juo puolet sun kahvistakin, niin todellisiin juttuihin mentäessä ei tule kertaakaan sellaista tilannetta, että se vetäisi ohi”, kuvailee Dave Lindholm soittokaveriaan elokuvassa.

Lisää luettavaa