Taloussanomat: Suomen suurimpiin kuuluva tapahtumajärjestäjä haettu konkurssiin – Live Entertainment Finland kiistää tiedot

Yhtiön toiminta jatkuu normaalisti, eivätkä myynnissä olevat konsertit ole vaarassa.

Taloussanomat uutisoi torstaina verottajan hakeneen Suomen suurimpiin tapahtumajärjestäjiin lukeutuvan Eastway Liven eli Live Entertainment Finlandin konkurssiin. Lehden mukaan verohallinto on jättänyt konkurssihakemuksen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuteen helmikuun alussa ja oikeus ehti jo nimetä konkurssipesälle myös hoitajan.

Live Entertainment kiistää väitteet konkurssiin hakemisesta ja vakuuttaa, etteivät nyt myynnissä olevat konsertit ole vaarassa vaan sen toiminta jatkuu normaalisti.

”Konsertti- ja festivaalijärjestäjä Live Entertainment Finland Oy kiistää julkisuudessa olleet tiedot siitä, että yhtiö olisi haettu konkurssiin. Sen sijaan verottaja on jättänyt Live Entertainment Finland Oy:stä konkurssihakemuksen. Kyseessä on vasta hakemus, joten yhtiötä ei siis ole haettu konkurssiin”, todetaan tapahtumajärjestäjän julkaisemalla tiedotteella.

Tiedotteessa kerrotaan yhtiön valmistelevan parhaillaan yrityssaneeraushakemusta ja sillä on tämän hetkisen tiedon mukaan suurimpien velkojien tuki. Yrityssaneeraushakemus, joka pysäyttää mahdollisen konkurssiin hakemisen, jätetään yhtiön mukaan käräjäoikeudelle lähipäivinä.

Taloussanomien mukaan Live Entertainment Finlandin toiminta on ollut tappiollista useamman vuoden ajan. Viimeisellä vahvistetulla tilikaudella yhtiön tulos oli tappiollista 1,2 miljoonan euron edestä. Tulos on ollut miinusmerkkinen myös ainakin kolme tätä edeltävää vuotta. Konkurssihakemuksen mukaan verottajalla on tapahtumajärjestäjältä saatavia yhteensä 660 410,15 euron edestä.