Taneli Jarva synkässä paikassa – Katso näyte ex-Sentenced-muusikon akustisesta ”eläkeprojektista”

Raskaan musiikin ystävät tuntevat Taneli Jarvan entisenä Sentenced-, Impaled Nazarene- ja The Black League -muusikkona, joka vaikuttaa tätä nykyä räkäistä ja painavaa rokkia soittavassa Poison Whisky -yhtyeessä. Harvempi kuitenkaan tietää Jarvan sivuprojektista, jolla ei ole mitään tekemistä metallin kanssa: kyseessä on T. Jarva & The Dark Place.

– Mulla on ollut idea akustisesta ”eläkeläisprojektista”, mutta tämä nyt realisoituikin huomattavasti aikaisemmin, hah! Sami Hassinen (Sleep of Monsters, ex-Blake), joka on tuttu 20 vuoden ajalta bändieni miksaajana, kimppakeikoilta tai oheishommista, näki akustisaiheisen Instagram-päivitykseni joululta 2018 ja muistutti, että tämmöisestä hommasta on kuulemma puhuttu jo 15 vuotta sitten. Itsehän en sitä muistanut! Jarva avasi projektin taustoja Soundille.

– Alkuvuodesta 2019 ollaan Samin kanssa soiteltu lainabiisejä esimerkiksi Tom Waitsilta, Leonard Cohenilta, Nick Cavelta, Mark Laneganilta, Townes Van Zandtilta, Dead Moonilta… Siitä voi päätellä missä hengessä operoidaan.

Kaksikko on tehnyt toistaiseksi esiintymisiä T. Jarva Duona, jossa Jarva soittaa teräskielistä kitaraa ja laulaa, Hassinen nylonkielistä kitaraa. Ajatuksena on, että Dark Place voi tehdä keikkoja missä muodossa hyvänsä niin soolona kuin isommallakin kokoonpanolla maustaen kappaleita esimerkiksi pystybassolla tai pianolla.

Toistaiseksi Dark Placeen voi tutustua Youtubessa ja Vimeossa lainabiisien keikkataltiointien – kuten artikkelin alusta löytyvä tuore Leonard Cohen -laina Avalance – merkeissä, mutta omaa musiikkiakin on luvassa.

– Ensimmäinen single Venus Is High / Golden Girl ilmestyy tänä vuonna digitaalisesti ja myös seiskatuumaisena. Albumia työstetään koko ajan, ehkä 2022 julkaisua ajatellen, Jarva toteaa.