Tangorockia suomalais-chileläis-unkarilaisena yhteistyönä – Maache esittäytyy debyyttisinglellään

Yhtyeen ensimmäinen single on tulkinta legendaarisesta Por Una Cabeza-tangosta.
6.12.2022 13:57

Maache on vuonna 2018 alkunsa saanut yhtye, jonka pistivät pystyyn Suomeen muuttanut chileläinen metallikitaristi Erick Avila, Turku Rock Academyn puuhamiehenä tunnettu unkarilaistaustainen Mark Bertényi sekä kosketinsoittaja Tuomas Riihimäki. Yhtye juhlistaa Suomen itsenäisyyttä julkaisemalla tänään ensimmäisen singlensä, joka on rock-versio Por Una Cabeza -tangosta. Kyseinen tangoklassikko on tuttu muun muassa Steven Spielbergin Schindlerin listasta sekä James Cameronin Tosi valheita -elokuvasta.

”Muusikkona haluaa haastaa itseään aina uusilla tavoilla ja tämä jos mikä on ollut mahtava haaste monella tasolla. On ilo ja ylpeys kokea onnistuneensa hienosti eri kulttuurien ja kielien yhdistämisessä aivan uudenlaiseksi paketiksi. Akselin Turku-Muonio-Chile-Unkari yhdistäminen on jo itsessään haaste saatika sitten espanjan kieli tai tangon ja rockin yhdistäminen toimivaksi paketiksi. Koemme kuitenkin onnistuneemme. Yleisö antakoon lopullisen tuomion. Jäämme odottamaan reaktioita mielenkiinnolla ja jännittyneinä. Mikäli keitoksemme maistuu yleisölle, lisää on tarjolla runsaasti!” kommentoi Bertényi.

Bertényin, Avilan ja Riihimäen lisäksi yhtyeessä vaikuttavat rumpali Bablo Stagnaro sekä livekokoonpanoon kuuluvat basisti Aki Kontiokangas ja Avaciasta tuttu rumpali Elias Koljonen.

Lisää luettavaa