Tappelu lavalla, kitaristi erotettiin kesken keikan, loppukiertue peruttu – kunnon hässäkkää The Brian Jonestown Massacren suunnalla

22.11.2023 16:27

Nytpä tapahtuu The Brian Jonestown Massacren suunnalla hurjia. Consequence uutisoi, että Anton Newcomben johtama yhtye on ajautunut Australian-kiertueella kriisiin, kun Newcomben ja kitaristi Ryan Van Kriedtin välille syntyi tappelu kesken keikan. Van Kriedt lienee nykyään orkesterin ex-kitaristi.

Tilanne kärjistyi 21.11. Melbournen-keikalla, kun Newcombe ilmeisesti päätti erottaa Van Kriedtin kesken konsertin. ”Pistäkää tämän kaverin mikki pois päältä, laita kitarani maahan, bileet ovat ohi”, Newcombe sanoi Consequencen mukaan. ”Emme tarvitse sinua. Häivy! Pistä kitarani pois ja mieti, mitä on tapahtumassa.”

”Sinun kannattaa miettiä, mitä olet tekemässä, koska tämä on ikuista”, Van Kriedt vastasi alkaessaan poistua lavalta. Sitten Van Kriedt ja Newcombe näyttivät toisilleen kansainvälisiä käsimerkkejä, alkoivat töniä toisiaan ja Newcombe yritti ilmeisesti huitaista kiistakumppania kitarallaan. Pian molemmat kierivät jo maassa täyden rähinän vallitessa.

Brian Jonestown Massacre ei ole kommentoinut tilannetta sosiaalisen median kanavissaan, mutta ABC Newsin mukaan kiertueen jäljellä olevat keikat on peruttu. Yhtye nähtiin elokuussa Suomessa Kuusamossa maineikkailla Epäjohdonmukaisten tanssiaiset -festareilla.

Lisää luettavaa