Tarina hevifestareille karanneista senioreista olikin ankka – todellisuus osoittautui kerrottua surullisemmaksi

WOA 2015
Ingrid Silvasi/Wacken Open Air

Voihan nenä. Kuluvalla viikolla ympäri maailmaa ihastuttanut tarina kahdesta hoitokodistaan karanneesta vanhuksesta, jotka löytyivät reissunsa päätteeksi Wackenin heavy metal -festivaaleilta, ei vastannutkaan kaikilta osin todellisuutta.

Jutun alunperin tunnetuksi tehnyt saksalainen Deutsche Welle -lehti kertoo nimittäin nyt, että poliisin aiheesta alunperin julkaisema lausunto sisälsi virheellistä tietoa. Sen mukaan kaksi ”seniori-ikäistä” miestä oli karannut ”vanhusten hoitokodista” ja löydetty myöhemmin Wackenista. Lehden mukaan tiedotteessa mainittiin jopa, että kaksikko ”selvästikin piti hevifestivaaleista.”

Poliisin nyt julkaiseman uuden tiedon mukaan miehet olivat luultua nuorempia, eli 58- ja 59-vuotiaita, ja he karkasivat hoitokodin sijaan mielenterveyspotilaille tarkoitetusta hoitolaitoksesta. Kumpikaan ei myöskään koskaan päätynyt itse festivaaleille saakka, vaan kaksikko keskittyi juhlimaan ja juopottelemaan Wackenin kaupungissa. ”Avuttomiksi, juopuneiksi ja sekaviksi” kuvaillut miehet myöhästyivät ilmeisesti yön viimeisestä bussivuorosta, ja heidät vietiin lopulta festivaalivieraille tarkoitetun ensihoitoteltan kautta taksikyydillä takaisin hoitopaikkaansa.

Olihan se vähän liian hyvä tarina ollakseen totta.