Tarina natsipukuisesta Keith Moonista, joka kisasi, kuka nuuskaa kokaiinia nopeimmin

David Thorpe / Shutterstock / AOP

Palataanpa hetkeksi vanhoihin pahoihin aikoihin, kun rockmuusikot keskittyivät kaikenlaiseen itsetuhoiseen pöljäilyyn ainakin yhtä innokkaasti kuin musiikin tekemiseen. Monessa mukana ollut laulaja Glenn Hughes antoi hiljattain Classic Rockille haastattelun, jossa mies kertoo muistojaan esimeriksi Ritchie Blackmoresta, Phil Lynottista, David Bowiesta ja Keith Moonista. Ja kerrottavaa riittää!

Keith Moon muistetaan erityisen hurjapäisenä tyyppinä rokkareiden keskuudessa, eikä siis tule yllätyksenä, että Moonie-muistelo keskittyy ylenpalttiseen sekoiluun. Hughes kertaa, miten hänen hotellihuoneensa oveen koputettiin eräänä iltana Los Angelesissa vuonna 1969.

”Se oli Moony. Hänellä oli mukanaan Ron Wood ja Beatlesin avustaja Mal Evans. Keith oli puheutunut natsiupseeriksi – hänellä oli yllään saappaat, asu ja kaikki”, Hughes kertoo.

”Minulla oli huoneessa kokaiinia ja asettelimme satsista neljä valtavaa viivaa. Pidimme kilpailun siitä, kuka nuuskaisi viivansa nopeimmin, ja minä voitin. Vedin puolet Keithinkin viivasta, ja se oli aika monumentaalisen kokoinen. Vuokrasimme limusiinin ja lähdimme kaupungille, ja seuraavat 24 tuntia olimme täysin tutkalla. Keith pysyi natsiunivormussaan koko ajan.”

Sillä lailla! Mitähän nykypäivänä tapahtuisi, jos Keith Moonin kokoluokan rocktähti lähtisi kaupungille natsivaatteissa? Voisi olla vähän jäisempi vastaanotto.