Tarina siitä, kuinka Thin Lizzy haastoi Rushin kaverit juopottelukilpailuun 1970-luvulla

Kuvakaappaus videosta.

Rush esittelee Classic Rockin sivuilla villimpää puolta itsestään. Puheenaiheena on yhtyeen ”Dodge Funcraft” eli nuoruusvuosien keikkapakettiauto, jonka kyydissä ilmeisesti koettiin jos jonkinlaisia syntisiä hetkiä.

”Me olimme nuoria, rämä auto ei paljoa haitannut. Olimme riittävän hulluja matkustaaksemme ympäri maata tuollaisessa tyhmässä perhepakussa. Siinä oli melkein jotain perverssiä”, laulaja-basisti Geddy Lee kertoo haastattelussa.

Eräs kiinnostava anekdootti on, että Leen mukaan Thin Lizzyn hurjat pojat haastoivat eräällä reissulla Rush-kolmikon juontikilpailuun – ja vaikka voisi kuvitella, että Phil Lynottin johtama irlantilaisbändi olisi vienyt skaban kirkkaasti, Leen mukaan kävikin toisin.

”Me joimme ne pöydän alle!” Lee ilakoi.

”Vaikka Funcraftin pöytä oli kyllä todella pikkuinen. Minulla oli tapana katsoa sitä ja ajatella, että tavallisesti perheet viettävät lomiaan lasten kera tällaisissa autoissa, ja tässä sitä vain kaikenlaiset ali-ihmismuusikot istuvat ja ryyppäävät Chivas Regalia kunnes oksentavat. Siinä oli hauskaa ironiaa.”

Porukan tarinointia voi katsoa myös videomuodossa alapuolelta. Oi niitä aikoja!