Tarjolla ansiokasta progemetallia Trio Niskalaukauksen, Leveragen ja Red Elevenin jäseniltä – Ota haltuun ensimmäinen maistiainen!

21.12.2020 19:17

Jyväskyläläisen Marsh Tean nimi ei soita vielä kovinkaan monen hälytyskelloja, mutta juuri tällä hetkellä tuon saman kellon ääni alkaa muuttua. Homman nimenä on moderni ja monipuolinen progressiivinen metalli, ja asialla ovat basisti-kosketinsoittaja Nils Ursin (Trio Niskalaukaus), kitaristi-laulaja Teemu Liekkala (Red Eleven, It Remains) ja rumpali Valtteri Revonkorpi (Leverage).

Päästetäänpä saman tien ääneen bändin perustaja Nils Ursin.

– Kun Trio Niskalaukaus vetäytyi tauolle vuonna 2004, päätin käyttää sieltä suunnalta vapautuneen ajan hyödyllisesti. Valmistelinkin pian muutaman demobiisin, ja esittelin ne Leverage-yhtyeen rumpalille Valtteri Revonkorvelle. Valtteri innostui materiaalista ja päädyimme kokeilemaan soittamista muutamien eri muusikoiden kanssa. Homma ei kuitenkaan roihahtanut käyntiin ihan täysillä, ja jossain vaiheessa olinkin jo hyllyttämässä koko juttua, kertoo Ursin.

– Hypätäänpä sitten vuoteen 2017. Törmäsin tuolloin Teemu Liekkalaan, ja ihastuin miehen äänenkäyttöön saman tien. Tuli myös heti mieleen, että Teemun tulkinta sopisi Marsh Tealle täydellisesti. Taisin myös pienessä hönössä mainita Teemulle, että ”sä muuten laulat jonakin päivän mun tekemiä biisejä”. No, aikaa kului ja kului, mutta äskettäin – marraskuussa 2020 – pistin sitten Teemulle vähän vakavamman viestin aiheen tiimoilta, ja joitakin demobiisejä kuunneltuaan hän päättikin liittyä yhtyeeseen.

– Kun Teemu sitten lähetti minulle pari alustavaa laulettua demoa, niin tajusin heti, että tälle taakse jääneelle noin viidentoista vuoden ”ihmettelylle” on nyt löytynyt tarkoitus. Teemu toimitti juuri niin hemmetin hyvin kuin olin odottanutkin.

– Homma on Teemun mukaan tulemisen jälkeen edennyt mukavasti, ja alamme nauhoittaa orkesterin debyyttialbumia Tuomas Kokon kanssa Electric Fox -studiolla ensi huhtikuussa. Tuomas on vähän kuin bändin neljäs jäsen ja hän tulee toimimaan pitkäsoiton tuottajana.

Marsh Tean materiaalista voi kuitenkin ottaa ensimaistiaisen jo nyt. Tuossa yläpuolelle nimittäin soi järkälemäinen Chairs-kappale.

Chairs on sävellys, joka tarjoilee vähän kaikkea sitä, mistä itsekin diggaan, sanoo Ursin.

– Valtteri kuvaili kappaletta varsin osuvasti: ”Chairs on vähän kuin Tarantinon leffa… Aluksi vastaanottaja on ihan pihalla, että mihin tämä oikein johtaa, mutta myöhemmin kaikki polut kuitenkin kohtaavat ja tulee lopullinen ahaa-elämys”.

Lisätietoja yhtyeestä löytyy täältä.

Lisää luettavaa