Tarot-rumpali Pecu Cinnari menehtyi pitkäaikaisen sairauden murtamana

Erittäin suureksi ikäväksemme meidän täytyy lainata kuopiolaisen Tarot-yhtyeen Facebook-sivua, joka kertoo rumpali Pecu Cinnarin poistuneen keskuudestamme. Legendaarinen HEAVYrumpali menehtyi pitkäaikaisen sairauden murtamana 50-vuotiaana.

Yllekirjoittaneella on lukuisia mainioita muistoja rempseästä ja välittömästä Pecusta – aina siitä lähtien, kun Purgatory-nimellä vuonna 1982 perustetun Tarotin maineikas Wings Of Darkness pärähti soimaan Hittimittari-ohjelmassa vuonna 1986, Mikko Alatalon asiantuntevan juonnon jälkeen. Edelleen 100-0 -tyyliin toimivan kappaleen edetessä fiilis oli seuraava: ”Mitä helvettiä, tuleeko näin kova bändi… Kuopiosta?” No, tuli, ja yhtyeestä itsestään tuli sittemmin myös maineikkaan suomalaisen heavymetal-skenen eräs jykevimmistä kulmakivistä.

Unohtumatonta ja ilahduttavaa oli myös seurata erittäin kovakätisen (montako peltiä hän onnistui telomaan uransa aikana?), mutta todella tarkasti lyöneen Cinnarin meininkiä esimerkiksi Diablon kanssa tehdyllä Euroopan-kiertueella vuonna 2007. ”Rocktähdeksi” syystäkin itseään tituleerannut muusikko oli onnensa kukkuloilla – olihan hän aina haaveillut tasokkaasta rundaamisesta myös ulkomailla.

Tarot ja oma perhe – ne olivat elämän tärkeimpiä asioita Peculle, mikäli en ole käsittänyt aivan väärin.

Olikin sitten luonnollisesti todella kova paikka, kun Pecu ei enää viime aikoina pystynyt tekemään erästä kovasti rakastamaansa asiaa eli paukuttamaan Kumun valmistamia camo-kannuja. Sen hän nimittäin osasi – tässä toki ”alla” vielä Sonorit:

Kuten Tarot kappaleessaan sanoo: ”Live hard, you can make it, Die hard, set yourself free, Live hard, you can make it!”

Soundi viettää illan näiden vanhan liiton Tarot-klassikoiden seurassa: