Tätä on odotettu: tulossa Purple Rain -uusintajulkaisu ja läjäpäin Prince-harvinaisuuksia

Vihdoinkin Princen holveissa majailevat julkaisemattomat aarteet alkavat löytää virallisia reittejä maailmaan. Viime vuoden lopulla saatiin vain yksi uusi biisi, Prince 4ever -kokoelmalla julkaistu Moonbeam Levels (vuodelta 1982), mutta nyt on luvassa huimasti isompi nippu.

9. kesäkuuta ilmestyy Purple Rain -albumin (1984) remasteroitu deluxe-versio, jonka myötä saadaan peräti kaksi albumillista ennen julkaisematonta materiaalia sekä kaksi konserttitaltiointia.

Tarkempaa tietoa julkaisun sisältämästä materiaalista ei vielä ole tihkunut, mutta oletettavasti kyseessä on muinoin vhs:llä julkaistu Purple Rain -kiertueen Syracuse-keikka vuodelta 1985.

Toivottavasti toinen on elokuun 1983 Minneapolisin First Avenue -klubin keikka, joka oli paitsi Wendyn ensimmäinen live-esiintyminen ja samalla klassisen Revolution-kokoonpanon syntymä, ennen kaikkea juuri se keikka, jonka live-versioiden varaan rakentuivat albumillekin päätyneet Purple Rain (yhden säkeistön verran albumiversiota pidempänä), Baby I’m A Star ja I Would Die 4 U.

Viime vuoden huhtikuussa kuollut Prince oli eilen tapetilla, koska hänen tuotantonsa (tai ainakin sen oleellisin osa eli Warner-vuodet) teki paluun streamauspalveluihin. Eilen Princeä muistettiin myös Grammy-gaalassa, jossa Bruno Mars esitti varsin pätevän imitaatioversion Let’s Go Crazysta.