Tavastia-klubin historiaan pureutuva dokumentti ensi-illassa helmikuussa – Mukana niin suomirockin pioneereja kuin uuden polven tekijöitä

Dead Kennedys Tavastialla vuonna 1981.
Stefan Bremer

Dokumentti on paitsi katsaus menneisiin vuosiin myös kertomus koronan vaikutuksista Tavastian sekä artistien elämään.

Tavastian 50-vuotisesta historiasta kertova Sitten ajat muuttuivat -elokuva saa ensiesityksensä DocPoint-dokumenttifestivaalien aikana helmikuussa. Illume Oy:n tuottama ja Antti Kuivalaisen ohjaama Sitten ajat muuttuivat esitetään – tietenkin – Tavastia-klubilla keskiviikkona 2.2.2022.

Dokumentissa tarkastellaan maineikkaan rock-instituution tarinaa ja värikkäitä vaiheita vuodesta 1970 lähtien. Lämminhenkinen ja liikuttava elokuva on paitsi katsaus musiikkihistoriaan artistien kokemusten kautta myös kertomus koronan aiheuttaman poikkeustilan vaikutuksista Tavastian ja artistien elämään. Se on elokuva ihmisen kaipuusta yhteisten musiikkielämysten äärelle. Tavastia-muistonsa elokuvassa jakavat niin suomirockin pioneerit kuin uuden sukupolven muusikot kuten muun muassa Jussi Raittinen, Ursus Factory, Ismo Alanko, J. Karjalainen, Aija Puurtinen, Ville Valo, Sanni ja Jare & VilleGalle.

Liput ensi-iltaan myy Tiketti. Sisäänpääsy maksaa 20 euroa. Näytöksen jälkeen ohjaaja Kuivalainen kertoo elokuvan tekemisestä ja vastaa yleisön kysymyksiin.

Suomen suurin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint järjestetään Helsingissä 31.1.-6.2.2022. Ohjelmisto julkistetaan tammikuussa, jolloin myös näytöskohtaiset liput tulevat myyntiin. Osa ohjelmistosta on katsottavissa verkkonäytöksinä koko Suomessa.