”Täyttä rokkielämää kuudella vuosikymmenellä” elänyt Remu palkittiin mittavalla taidetunnustuksella

3.12.2018 13:52

Suomi-palkinnot on jälleen jaettu. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho palkitsi seitsemän ansioitunutta taiteilijaa ja ryhmää 24 700 euron suuruisilla tunnustuksilla, ja tällä kertaa palkinnon saivat muusikko Remu Aaltonen, Alt Arkkitehdit, Finnish Game Jam, Jyrki Kiiskinen, Koko Jazz Club, Paola Suhonen ja Selma Vilhunen.

Suomi-palkinto myönnetään tunnustuksena merkittävästä taiteellisesta urasta. Perusteena voi olla myös huomattava saavutus tai lupaava läpimurto. Palkinnot jaettiin ensi kerran vuonna 1993.

”Tänä vuonna Suomi-palkinnolla on haluttu kunnioittaa vankkaa taiteellista pätevyyttä. Tekijöitä, jotka edustavat pitkän linjan osaamista ja vaikuttavuutta suomalaisen taiteen kentällä. Toisaalta olemme halunneet huomioida myös uudet virtaukset suomalaisessa taiteessa ja kulttuurissa”, Terho sanoo Opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla.

Remu Aaltosen palkitsemisperusteluissa mainitaan muun muassa seuraavaa: ”Henry Olavi ’Remu’ Aaltonen on elänyt täyttä rokkielämää kuudella vuosikymmenellä. Takana on tuhansia keikkoja. Remu perusti Hurriganesin vuonna 1971 ja saavutti alusta alkaen mainetta hurjalla ja energisellä lavaesiintymisellä, jollaista ei ollut aikaisemmin Suomessa koettu. Hurriganes on ensimmäinen ulkomailla kaupallisesti menestynyt suomalainen rockyhtye.”

Onneksi olkoon kaikille asianosaisille! Long live Remu!

Lisää luettavaa