Artisti: Remu

Päivän hämmennys – mitä ihmettä Remu Aaltonen tekee lontoolaisen taidepop-yhtyeen musiikkivideolla?

Onko kokoonpano nimeltä Camila Fuchs tuttu? Kysymyksessä on meksikolaisen Camila de Laborden ja saksalaisen Daniel Hermann-Collinin projekti, joka pitää majaansa Lontoossa. Kaksikko aikoo julkaista uuden albumin marraskuun alussa, ja nyt orkesteri lyö pöytään One on One -kappaleeseen tehdyn musiikkivideon. Siinäpä onkin mukana suomalaisittain huomionarvoisia nimiä, nimittäin Remu Aaltonen ja Kati Outinen! Katso yläpuolelta.

Hänelle, jolla on jo kaikkea: itsensä Remu Aaltosen katumaasturi-Cadillac olisi myynnissä

Hei mis sie tarviit oikein hyvvää autoa? Täs siul on sellane, sanoi Remu Aaltonen kun Cadillaciaan myi. Tarkkasilmäiset ovat saattaneet bongata Nettiauto-palvelusta huomionarvoisen ilmoituksen, jossa itse Hurriganes-johtaja kauppaa menopeliään – tai itse asiassa ei tässä niin hirveän tarkkoja silmiä tarvita, sen verran isoilla kirjaimilla se Remu tuossa komeilee.

”Miten pidät yllä kuntoasi?” ”Panemalla.” – Remu Aaltosen haastattelu vuodelta 1983 on väkevää tekstiä

Tänään 70-vuotispäiviään viettävä Remu Aaltonen on todellinen suomirockin ikoni, ja hyvästä syystä. Paitsi että hän on levyttänyt Hurriganesin kera useita klassikkolevyjä, hän on ollut läpi uransa sanavalmis ja kuvia kumartelematon kovanaama, joka puhuu haastatteluissa kursailematta suunsa puhtaaksi.