”Te olette surkeita ihmisinä” – Bad Religion -kitaristi näyttää Bring Me the Horizonille tylytyksen mallia

Punk-legenda Bad Religion ja brittiläinen metalcore-orkesteri Bring Me the Horizon esiintyivät yhdessä tänään päättyvien Resurrection Fest -festivaalien avauspäivänä Espanjassa. Yhteiselo ei kuitenkaan sujunut aivan kitkatta, sillä Bad Religion -kitaristi Brian Baker törmäsi backstage-alueella lappuun, joka sai miehen veren kiehumaan. Bring Me the Horizonin yhteiskuvalla koristellussa ilmoituksessa seisoi nimittäin seuraavaa:

”Näitä henkilöitä ei tule pysäyttää. Heillä ei välttämättä ole passeja. He voivat saattaa kenet haluavat, minne haluavat, joko passilla tai ilman.”

Baker jakoi kuvan välittömästi Instagram-tilillään saatesanoilla ”aion pysäyttää nämä tyypit joka kerta heidät nähdessäni ja kertoa heille, kuinka surkea heidän bändinsä on.”

Tätä ei Bring Me the Horizon -leirissä katsottu hyvällä ja yhtyeen rumpali Matt Nicholls antoi Bakerin kuulla kunniansa kuvan kommenteissa: ”En voi kuvitella olevani yhtä vanha kuin sinä ja silti käyttäytyväni kuin 14-vuotias tyttö. Näin sinut ainakin kymmenen kertaa, etkä räpäyttänyt silmääsikään. Sinulla on joka tapauksessa suurempiakin huolia, kuten eläkkeesi ja kylmät kelit. Munapää”. Orkesterin nokkamies Oli Sykes vielä komppasi toveriaan toteamalla: ”Jep, me emme ole vihollisiasi – talvi on vihollisesi”.

Baker ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan laittoi nuoremmat virkaveljensä ruotuun vanhemman punk-valtiomiehen ottein.

”Missasitte näköjään pointtini täysin. Ongelmana tässä on oikeutus. Kommentoin kollektiivista harhakuvaanne, jonka mukaan 30 bändin festivaalin työntekijöiden tulisi muistaa naamanne, vain jotta välttyisitte pysäytysten häpeältä matkatessanne kohti backstage-paratiisianne, tai mikä vielä pahempaa, tunnistetietojen kantamisen nöyryytykseltä. Kirjaimellinen ylimielisyytenne (ja kykenemättömyytenne tunnustaa sen huvittavaa ironiaa) oli asia, jonka halusin jakaa seuraajilleni. En rehellisesti sanottuna tiedä onko bändinne hyvä vai ei – sitä ei liene suunnattu vanhoille ihmisille. Mitä yritin sanoa oli se, että te olette surkeita ihmisinä. Pahoittelen sekaannusta”.

I’m going to stop these people every time I see them today and tell them how much their band sucks

Kuva, jonka Brian Baker (@brianbakers) julkaisi