Ted Nugentin keikka peruttiin transfobisten kommenttien takia, pitkäaikainen basisti otti lopputilin – muusikolta kitkerä kommentti

6.5.2023 17:18

Ted Nugentin keikka Alabamassa on peruttu muusikon hiljattaisten transfobisten kommenttien takia.

Laulaja-kitaristin oli tarkoitus esiintyä 18. heinäkuuta Avondale Brewing Companyssä Alabaman Birminghamissa osana Adios, Mofo -jäähyväiskiertuettaan. Blabbermouth uutisoi ihmisten kuitenkin protestoineen väkevästi keikkapaikan sosiaalisen median kanavilla. Lisäksi Birminghamissa sijaitseva Al’s-baari julkaisi lausunnon, jonka mukaan se ei osta enää olutta Avondalelta Nugentin konsertin johdosta.

Negatiivisen huomion myötä Avondale Brewing Company julkaisi torstaina Instagram-tarinoissaan lausunnon, jossa kertoi konsertin peruuntumisesta.

”Olemme kuulleet meille hvin tärkeän Avondale-yhteisön huolet ja olemme yhteistyössä kumppaneidemme kanssa ottaneet vaadittavat askeleet Ted Nugentin konsertin peruuttamiseksi.”

Sattumaa tai ei, seuraavana päivänä Nugentin basistina 16 vuotta toiminut Greg Smith ilmoitti jättävänsä pestinsä.

”16 vuoden ja lukemattomien yhden kaikkien aikojen parhaisiin kitaristeihin lukeutuvan soittajan kanssa kokemieni naurujen ja uskomattomien hetkien jälkeen joudun surukseni ilmoittamaan, että en voi osallistua Ted Nugentin Adios Mofo -jäähyväiskiertueelle”, Smith kirjoittaa. ”Se oli vaikea päätös mutta minulla ei ollut vaihtoehtoja. Koska Ted ei enää rundaa, minun täytyi hyväksyä tarjous useamman seuraavan vuoden kestävästä kiertueesta. Yritin löytää jonkun tuuraamaan minua kiertueen toiselle osuudelle, jotta voisin vielä kiertää Tedin kanssa, mutta en valitettavasti onnistunut siinä.”

Nugent itse kommentoi keikkansa peruutusta lyhyesti, mutta kitkerästi.

”Typeryydestä humaltuneet valehtelijat ja vihaajat eivät kykene väittelemään kanssani”, mies kirjoittaa Twitterissä.

Alla Nugentin hiljattaisia, peruutukseen johtaneita kommentteja.

Alla Greg Smithin päivitys.

Alla vielä Nugentin vastaus konserttinsa peruutukseen.

Lisää luettavaa