Teemu Mäntysaari Megadeth-pestistään: ”En koskaan ajatellut, että minulle voisi tapahtua jotain tälläistä”

25.2.2024 13:06

Teemu Mäntysaari on muistellut Guitar Worldin tuoreessa haastattelussa viimevuotista nousuaan Megadethin virkaatekeväksi soolokitaristiksi. Pesti aukesi kun Kiko Loureiro jättäytyi kokoonpanosta sivuun.

”En koskaan ajatellut, että minulle voisi tapahtua jotain tälläistä”, Mäntysaari hämmästelee. ”Mutta samaan aikaan pidin aina tärkeänä olla valmistautunut siltä varalta, että tämän kaltainen iso bändi ottaisi yhteyttä. Minulla on tiettyjä taitoja, kuten kyky oppia nopeasti, ja kyky mennä uusiin tilanteisiin siten että tunnen oloni mukavaksi. Olen aina pitänyt siitä: rakastan opettamista, ja olen ollut mukana monissa cover-projekteissa, joten yksityiskohtien tunnistaminen lukeutuu taitoihini.”

”Puhuimme paljon siitä, mitä Dave [Mustaine] haluaa välittää soitolla: pikkaussuunnista, alaspäin pikkauksesta, alternative-pikkauksesta ja monien kappaleiden osalta molemmista. Mutta puhuimme myös demppaamisesta, biisien sujuvuudesta, kontrastin luomisesta, käsien sijoittelusta ja sormituksista – nautin kaikesta tuollaisesta. Siihen liittyy vähän salapoliisityötä, ja tiedon saaminen suoraan lähteestä eli Davelta, oli hämmästyttävää.”

Megadethin katalogin ottaminen haltuun on epäilemättä vaativaa puuhaa, mutta Mäntysaaren mukaan haaste on auttanut selviytymään koko ”surrealistisesta” kokemuksesta.

”Asioiden nopea eteneminen on auttanut minua keskittymään työhöni”, kitaristi sanoo. ”Ei ole ollut liikaa aikaa hermoilla!”

Lisää luettavaa