Tekoäly pistettiin tulkitsemaan Toolin sanoituksia ja generoimaan lyriikkavideon – Lopputulos on juuri niin taiteellinen kuin sopii odottaa

18.10.2022 18:40

Tekoälyjen generoimista lyriikkavideoista on tullut lyhyessä ajassa hyvin suosittuja. Homma toimii siis niin, että tekoälylle syötetään avainsanoja – tässä tapauksessa siis laulujen sanoituksia – joiden pohjalta kone luo ainutlaatuisia ja hyvin taiteellisia/surrealistisia/kuumottavia kuvia, jotka yhdistelemällä saadaan aikaan todella mielenkiintoisia sanoitusvideoita.

Jotkut Youtube-videoiden tehtailijat käyttävät tekoälyä huumorimielessä – josta esimerkkinä käy hyvin tämä Simpsonit-teemainen Cannibal Corpse -lyriikkavideo – kun taas toiset tekevät vakavammin otettavia ja taiteellisempia videoita. Jälkimmäiseen kategoriaan uppoaa tämä ARTificial Videon tekemä sanoitusvideo Tool-yhtyeen Lateralus-kappaleelle, joka on juuri niin taiteellinen ja psykedeelinen kuin Toolin sanoituksia tuntevat voivat odottaa.

Tekoälyn luoman Lateralus-videon voit katsoa tuosta alta. Mikäli aihe herättää kiinnostusta, löytyy ARTificial Videon Youtube-kanavalta lisää tekoälyn generoimia lyriikkavideoita, joita on tehty muun muassa The Beatlesin Eleanor Rigbyn, Iron Maidenin Hallowed Be Thy Namen, Black Sabbathin War Pigsin, The Animalsin House Of The Rising Sunin ja Metallican Spit Out The Bonen sanoitusten pohjalta.

Lisää luettavaa