Terroristien hyökkäyksen vuoksi suljetun Bataclan-klubin avaava artisti kirjoitti kappaleen Pariisin terrori-iskuista

3.6.2016 15:33

Pete Doherty saa kunnian olla ensimmäinen artisti, joka nousee Pariisin Bataclan-konserttiareenan lavalle, kunhan keikkapaikka avaa jälleen ovensa ensi marraskuussa.

Terroristit iskivät Bataclaniin 13.11.2015 kesken Eagles of Death Metalin keikan. 89 ihmistä sai surmansa. Areena on ollut murhenäytelmästä saakka suljettuna, mutta ensi marraskuussa, melkein päivälleen vuosi hyökkäyksen jälkeen, Bataclan avataan jälleen. Ensimmäiset keikat ovat kaksi Dohertyn konserttia 16.–17.11. ja Youssour Ndourin kaksi esitystä 18.–19.11.

Nyt Doherty on esitellyt keikalla Bataclanin iskusta säveltämänsä kappaleen Hell to Pay at the Gates of Heaven. Biisi päätyi katsojan videokameran muistiin Manchesterissa 17.5., katso tuo esitys alta.

C’mon boys, choose your weapons / J-45 or AK-47”, Doherty laulaa viitaten Gibsonin kitaramalliin ja rynnäkkökivääriin. NME:n mukaan kappale käsittelee ajatusta, että nuoret haluavat taistella jonkun asian puolesta ja suotavampaa olisi, että taistelu käytäisiin esimerkiksi musiikin avulla mieluummin kuin aseilla.

Lisää luettavaa