Terveet Kädet 40 vuotta -valokuvanäyttely esittelee legendan kasvuympäristöä – Osa kuvista ensimmäistä kertaa julkisesti näytillä

Näyttely alkaa Pertin Valinnassa helmikuussa.

Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen perustamassa, Helsingin Vallilassa sijaitsevassa outsider-taiteen monitoimitalo Pertin Valinnassa avataan 1. helmikuuta Tornion kevät – Terveet Kädet 40 vuotta -valokuvanäyttely. Toimittaja-valokuvaaja Heikki Kemppaisen näyttely on esillä 31. maaliskuuta saakka.

Tornion kevät -näyttelyssä on esillä Kemppaisen vuosina 1980-1984 ottamia kuvia kotimaisesta hardcore-legendasta. Näyttelyssä on mukana jo levynkansista ja lehtijutuista tuttuja kuvia sekä myös kuvia, jotka ovat nyt ensimmäistä kertaa julkisesti esillä. Näyttelyyn valituissa kuvissa ei ole mukana tyypillisiä ja perinteisiä soitto- tai keikkakuvia, vaan ne esittävät sitä ympäristöä ja ilmapiiriä, jossa Terveet Kädet kasvoi.

”Terveet Kädet edusti jotain täysin erilaista pikkukaupungissa: heissä oli oikeaa punk-uhoa, kapinaa, järjestelmän ulkopuolisuutta, jota halusin nimenomaan kuvata”, kertoo freelancer-toimittajana työskentelevä Kemppainen, jonka kuvia on julkaistu muun muassa Läjä Äijälän elämänkerrassa sekä Eppu Normaalista kertovassa Eput -elokuvassa.

Näyttelyn avajaispäivänä eli lauantaina 1. helmikuuta järjestetään myös On the Rocksissa Helsinki Must Be Destroyed -tapahtuma, jonka yhtenä pääesiintyjänä toimii nykyisin harvoin keikkaileva Terveet Kädet.