Tervemenoa, rockfestivaalien olutkarsinat – alkoholipolitiikkaan tulee ilahduttavia muutoksia

19.5.2016 22:20

Yle listaa asioita, joihin on tiedossa muutos nyt, kun Suomen hallituspuolueet ovat päässeet samoille linjoille alkoholipolitiikan uusista tuulista. Suomen mittakaavassa uudistukset ovat melko suuria.

Nelosoluet tulevat ruokakauppoihin, samoin vahvat lonkerot. Pikkupanimot saavat myydä vahvempia tuotteitaan ulos, ja ravintolatkin saavat myydä ulos maksimissaan 5,5-prosenttisia alkoholituotteita. Ravintoloiden erilliset A- ja B-oikeudet poistuvat, ja Alkot saavat olla auki iltayhdeksään. Siitä muutamia asioita.

Rockfestivaalit puolestaan riemuinnevat tiedosta, ettei festareilla tarvita enää erillisiä olutkarsinoita juomapaikoiksi, kun anniskelualueiden sääntely kevenee. Tätä tervehdimme ilolla! Onhan se nyt mukavampaa vaeltaa juominkien kanssa vapaasti sen sijaan, että olisi pakko ahtautua väkimassan sekaan kaljatelttaan kun muualla on väljempää. Hyvä!

Edit: Toki on tähdennettävä, että kuten Ylen listassa lukee, ”asia lähtee nyt ministereille jatkovalmisteluun”. Uudistuksia ei ole siis hakattu vielä kiveen, mutta eiköhän noita läpi ajeta, jos kerran hallitus on päässyt linjauksistaan sopuun. Viimeistä nuijan kopsahdusta odotellessa!

Lisää luettavaa