The Moody Blues -rumpali ja perustajajäsen Graeme Edge on kuollut

Suzanne Cordeiro / Shutterstock / All Over Press

R.I.P. Graeme Charles Edge 30.3.1941 - 11.11.2021.

Brittiläismuusikko, lauluntekijä, runoilija ja The Moody Blues -yhtyeen perustajajäsen ja rumpali Graeme Edge on kuollut, uutisoi BBC. Lehtitietojen mukaan syöpää sairastanut Edge oli kuollessaan 80-vuotias.

Staffordshiren Rocesterissa 1941 syntynyt Edge oli mukana perustamassa The Moody Blues -yhtyettä vuonna 1964 yhdessä kosketinsoittaja Mike Pinderin, multi-instrumentalisti Ray Thomasin, kitaristi Denny Lainen ja basisti Clint Warwickin kanssa. Bändi kävi vuosien varrella läpi useita kokoonpanomuutoksia, mutta Edge oli ainoa pysyvä jäsen koko yhtyeen tähän päivään saakka jatkuneella uralla. Edge ei ainoastaan soittanut rumpuja vaan kirjoitti myös runoja, joita käytettiin yhtyeen levytyksillä lausuttuina osioina. Esimerkiksi Nights In White Satin -hitin albumiversion puhuttu osuus, joka tunnetaan nimellä Late Lament, on Edgen käsialaa.

Moody Bluesin lisäksi rumpali pyöritti myös omaa The Grame Edge Band -sooloyhtyettä, joka perustettiin 70-luvun puolivälissä Moody Bluesin pitäessä taukoa. The Graeme Edge Band julkaisi kaksi pitkäsoittoa vuosina 1975 ja 1977.

”’When the White Eagle of the North is flying overhead…’ Suruksemme Graeme on mennyt. Minulle hän oli pohjoisen valkea kotka kauniiden runojensa, ystävyytensä ja Moody Bluesin konehuoneena toimineen ainutlaatuisen soittotapansa vuoksi. Jään kaipaamaan sinua”, vuodesta 1966 yhtyeen kitaristina toiminut John Lodge kirjoitti bändin Facebook-sivuilla lainaten Edgen kirjoittamaa The Dream -runoa, jonka kosketinsoittaja Pinder lausuu On The Threshold Of A Dream -albumilla.

“When the White Eagle of the North is flying overhead” …sadly Graeme left us today. To me he was the White Eagle of the…

Julkaissut Moody Blues Torstaina 11. marraskuuta 2021