The Smashing Pumpkins -pomo puhui Chris Cornellin itsemurhasta – ”Olen ollut täsmälleen samassa tilanteessa tuhansia kertoja”

5.12.2020 20:02

The Smashing Pumpkins -nokkamies Billy Corgan esitti oman näkemyksensä Soundgarden-solisti Chris Cornellin reilun kolmen vuoden takaiseen itsemurhaan johtaneista syistä The Howard Stern Show’n haastattelussa.

Stern kysyi Corganilta, laukaisiko Cornellin kuolema tämän mielessä jotain.

”Kyllä vain”, Corgan sanoo.

”Olen seissyt sen peilin edessä tuhansia kertoja — aivan kuten hänkin”, mies jatkaa. ”Tiedäthän, ihan ok keikka takana, etkä ole enää tästä nuorenemassa. He eivät soittaneet areenalla vaan teatterissa. Olen ollut noilla paskarundeilla. Vanhemmat bändit tietävät mistä puhun. Tiedän, että on paljon porukkaa joka haluaisi soittaa 2500 ihmisen edessä, mutta olet ollut huipulla, ja nyt mennäänkin sitten jossain kääntöpuolella. Olivatpa he sitten tekemässä paluuta tai tekemässä mitä tahansa.”

”En ole tuomitsemassa heitä, sanon vain, että minulla on ollut monta iltaa, jolloin huikeassa korkealiidossakin katsot peiliin ja mietit, ’Onko tämä sen arvoista?’ Enkä pystynyt kertomaan miksi se ei olisi sen arvoista. Jokin sisälläsi sanoo, että ’Tämä ei ole sitä mihin ryhdyin’ tai ’Kaikki muut pitävät tätä hienona, mutta se ei ole mielestäni hienoa, enkä tiedä mitä tehdä asialle’. Minun todellisuudessani hän teki päätöksen elämänsä riistämisestä tuollaisena hetkenä. Olen ollut täsmälleen samassa tilanteessa tuhansia kertoja, joten se käy minulle järkeen — vaikka itsemurha ei tietenkään ei sinänsä käykään järkeen.”

”Olen yksi harvoista joka voi sanoa tietävänsä miltä se tuntuu”, Corgan lisää. ”Olenko väärässä? Onko tämä vain mielikuvituksen tuotetta? Se on täysin mahdollista, mutta tämä on minun versioni tapahtumista.”

”Elämässäni oli vaihe, jossa minut tunnistettiin meninpä sitten minne tahansa — ja yhtenä päivänä se vain loppui”, Corgan jatkaa. ”Se tunne jää vainoamaan. Jos olet epävarma itsestäsi, kuten useimmat artistit ovat, alat ajatella tehneesi jotain väärin tai että et tehnyt jotakin oikein. Siinä vaiheessa ympärilläsi olevat ihmiset pääsevät luikertelemaan pääsi sisään.”

”En yritä kertoa tässä Chris Cornellin tarinaa”, Corgan täsmentää. ”Sanon vain tietäväni miltä se tuntuu — kun on tehnyt niin paljon, mutta ontto tunne jäytää silti sisällä. Se on minun näkemykseni tapahtumista; se olisi voinut ihan hyvin olla minä. En yritä tehdä tästä minua koskevaa asiaa, sanon vain tietäväni tunteen. Olet siistissä hotellissa vähän niin ja näin menneen keikan jälkeen ja ajattelet, että ’Mitä vittua tämä oikein on? En alunperin ryhtynyt tälläiseen. Tämä ei ole sitä, mistä teininä unelmoin.'”

”Olen varma että joku suuttuu minulle tästä, mutta tämä on minun näkemykseni, koska se on ainoa jonka tiedän”, Corgan lisää. ”Tiedän miltä se tuntuu ja olen itse ollut siellä. Olemme ulkopuolella ja ihmettelemme, kuinka joku tuonkaltainen tyyppi päätyy heittäytymään kalliolta? Voin puhua vain omasta kokemuksistani tuolla samaisella kalliolla, jonka huipulla tein erilaisen päätöksen, mutta tiedän kyllä tunteen.”

Corgan kertoo tunteneensa Cornellin ”melko hyvin”, mutta sanoo kaksikon välien jossain vaiheessa ”katkenneen oudosti”.

”Emme koskaan oikein kunnolla sopineet, ja se on sääli.”

Lisää luettavaa