Thrash metalin ykkösketjusta löytyi Trumpia arvostava muusikko – vaan mikä eteen, kun samassa bändissä soittaa Trump-vihaaja?

Kuva: Bruce Getty/ExodusAttack.com

Joihinkin asioihin voi tässä ripeästi muuttuvassa maailmassa vielä luottaa, ja yksi niistä on se, että valtaosa yhdysvaltalaisista rockmuusikoista on varsin demokraattivetoista porukkaa. Siksi on huomionarvoista, kun aika ajoin vastaan tulee haastatteluja, joissa artisti ilmoittaakin kannattavansa Donald Trumpin kaltaista kiistanalaista presidenttiä, josta on muodostunut liberaaleille jopa George Bush nuorempaa vihatumpi hahmo – mikä on jo saavutus sinänsä.

Viimeisin julkisesti Trump-mielinen metallimuusikko on Exodus-yhtyeen Steve Souza. Blabbermouth nosti esille heinäkuussa julkaistun haastattelun, jossa Exodus-laulaja kertoo yksiselitteisesti tukevansa Trumpia ja tämän politiikkaa.

”Työttömyys on Yhdysvalloissa alempana kuin koskaan. Ja minusta on hienoa, miten Trump haluaa tavata Pohjois-Korean Kim Jong-Unin henkilökohtaisesti – juuri niin täytyykin tehdä. Ihmisten täytyy päästä kosketuksiin keskenään eikä olla yhteydessä joitain kanavia pitkin”, Souza kertoo unkarilaisen Impact-median haastattelussa.

Souzan kommentti on siksikin huomionarvoinen, että Exodus-kitaristi Gary Holt on aikaisemmin kertonut avoimesti Trump-inhostaan. Slayerissäkin kitaroiva Holt kuvaili muutama vuosi sitten haastattelussa Trumpia krooniseksi valehtelijaksi, joka kerää häikäilemättömästi ääniä äärioikeistolta.

Holtin mukaan ei ole kummoinen ongelma, että Exodus-muusikot ovat poliittisilta näkökannoiltaan kirjava yhtye. Bändillä on maine oikealle päin kallellaan olevana yhtyeenä, mutta Holt kertoo äänestäneensä Barack Obamaa, kun tämä oli viimeisen kerran ehdolla.

”Sen sijaan kitaristi Lee Altus ja basisti Jack Gibson ovat pesunkestäviä republikaaneja”, Holt sanoi.