Tiedätkö, kuka on ainoa suomalaissyntyinen laulaja, joka on yltänyt USA:n albumilistan kärkipaikalle? Vastaus saattaa yllättää

20.1.2020 21:28

Vuonna 1992 ilmestyneen Wayne’s World -elokuvan soundtrack vietti kyseisen vuoden huhtikuussa kaksi viikkoa Billboardin albumilistan ykköspaikalla. Hieno juttu, mutta mitä ihmettä Queenin, Black Sabbathin, Jimi Hendrixin ja Eric Claptonin kaltaisten nimien täyttämällä albumilla on tekemistä suomalaisuuden kanssa?

Noh, levyllä komeilee siellä rock-legendojen rinnalla myös Kaliforniasta ponnistanut Rhino Bucket, joka oli onnistunut ujuttamaan rainaan Ride With Yourself -nimisen kappaleen. Vähemmän tunnettu fakta orkesteriin liittyen on kuitenkin se, että poppoon laulaja-kitaristi Georg Dolivo on syntynyt Suomessa. Wikipedian tietojen mukaan mies on lisäksi tälläkin hetkellä naimisissa suomalaisnaisen kanssa. Torireissun paikka?

Levylle pääseminen ei ollut mikään ihan pikkujuttu, sillä kyseessä on kuitenkin pesunkestävä myyntimenestys. RIAA vahvistikin jo vuonna 1997 Wayne’s World: Music from the Motion Picturen myyneen Yhdysvalloissa tuplaplatinaan oikeuttavan määrän. Excellent!

Lisää luettavaa