Tien pää häämöttää? Robert Smithin tuore haastattelu sai The Curen ystävät huolestumaan

EPA-EFE / ETIENNE LAURENT / AOP

Oletko miettinyt, mitä The Cure -leirissä nykyään tapahtuu? Veteraaniyhtye ei ole todellakaan pitänyt kiirettä levytysten suhteen, kun bändin viimeisin albumi 4:13 Dream julkaistiin vuonna 2008. Levy ei saanut kovin haltioitunutta vastaanottoa, ja kun tämän jälkeen on tullut julki vain livelevyjä ja kokoelmia, moni alkoi uumoilla orkesterin jättäneen uuden tuotannon tekemisen.

Uudessa Sunday Timesin haastattelussa Robert Smith kuitenkin mainitsee, että uusi levy on vankasti työn alla. Heti perään Smith lisää pahaenteisesti, ettei sen jälkeen ole kenties enää mitään lisättävää.

”Uusi The Cure -kama on hyvin tunteikasta. Siinä on tiivistetty kymmenen vuotta elämästä muutamaan intensiiviseen tuntiin. En usko, että teemmme sen jälkeen enää mitään”, Smith sanoo.

Keikkarintamalla Cure on toki ollut aktiivisena kaikki nämä vuodet, ja mikäs siinä on pysyessä, kun Smith on vasta 62-vuotias. Onhan noita paljon iäkkäämpiäkin muusikoita liikkeellä. Mutta kun Smith kertoo Timesin haastattelussa tulleensa alati kriittisemmäksi omaa musiikkiaan kohtaan, ja kun viimeisin levytystauko on venähtänyt näin pitkäksi, on täysin mahdollista ettei Cure viidettätoista levyä enää tee. Kunhan edes tämä neljästoista tuotos nyt saataisiin joskus julki.