Tiesitkö, että Korn-nokkamies oli aikoinaan mukana kehittelemässä erikoista taistelupeliä? – ”Kaikki suurimmat pop- ja rocktähdet olivat siinä”

Jonathan Davis.

Projekti kaatui lopulta työvoiman puutteeseen.

Korn-yhtyeen nokkamies Jonathan Davis tunnetaan intohimoisena pelaajana, joka viettää kiertueella luppoaikaansa konsolipelien parissa. Harrastuksen myötä yhtye päätyi hiljattain myös heittämään virtuaalikonsertin AdventureQuest-verkkopelissä. Mutta tiesitkö, että Davis oli aikoinaan suunnittelemassa myös ihan omaa peliään?

Laulaja muisteli tuoreessa Kotakun haastattelussa olleensa työstämässä tunnetun pelisuunnittelija American McGeen kanssa taistelupeliä nimeltään Pop Scars, jossa tutut muusikot taistelisivat keskenään. Pelattavina hahmoina olisivat olleet muun muassa Kornin ja Limp Bizkitin muusikot, Marilyn Manson sekä Davisin mukaan jopa Mary J. Blige.

”Kaikki suurimmat pop- ja rocktähdet olivat siinä”, Davis toteaa ja sanoo projektin lopulta kaatuneen siihen, ettei sille riittänyt resursseja ja tekijöitä.

”Sitä tehtiin erään peliyhtiön kanssa ja he joutuivat vetämään kaikki tiiminsä työstämään muita pelejä. Se ei siis koskaan toteutunut, mutta minä todella pidin siitä.”

Davis kertoo Kotakun toimittajalle suunnitelleensa toisenkin pelin kehittämistä. Laulaja on visioinut synkkään ja makaaberiin karnevaaliin sijoittuvaa roolipeliä ja jopa keskustellut aiheesta joidenkin pelikehittäjien kanssa. Davis sanoo kuitenkin lopulta luopuneensa ajatuksesta.

”[Pelien tekemiseen] liittyy niin paljon kaikkea paskaa, että minä taidan vaan pitäytyä niiden pelaamisessa”, Davis tuumaa.

Millaisia pelejä synkkää, ahdistavaa ja raskasta metallia esittävän bändin keulahahmo sitten pääasiassa pelaa? Tietenkin mahdollisimman värikkäitä, pirteitä ja helppoja – kuten Spyro-pelisarjaa, Crash Bandicootia ja Toy Story -pelejä.