Timo Rautiainen juo terveydeksenne – raskaan rockin konkari hyppää uudella singlellä aivan uuden musiikkityylin kimppuun

Timo Rautiainen hyppää kansanmusiikin pariin.

Raskaamman rockin puolelta tunnetuksi noussut Timo Rautiainen tekee uudella Juon terveydeksenne -kappaleella aluevaltauksen kansanmusiikin pariin. Kuuntele ensimmäinen single elokuussa julkaistavalta Timo Rautiainen & Kansanmiehet -albumilta.

Kansanmusiikki ei ole miehelle täysin uusi tuttavuus, sillä Rautiainen on viime vuodet keikkaillut pääosin akustisesti soolona sekä kansanmusiikin parista tunnettujen soittajien kanssa. Juon terveydeksenne on ensimmäinen single-lohkaisu elokuussa julkaistavalta akustiselta albumilta. Kappaleen on säveltänyt ja sovittanut Ville Kangas ja sanoituksista vastaa Jarkko Martikainen.

Rautiainen sai idean tulevalle albumille opiskellessaan lukuvuoden 2012-2013 Kaustisilla, jossa opetusohjelmaan kuului muun muassa mandoliininsoittoa. Miehen opettajana toimi Ville Kangas, jonka kanssa Rautiainen alkoi toteuttamaan Kansanmiehet-yhtyeen tulevaa albumia.

– Keikkakokemukseni ja -palautteen perusteella tällaiselle musiikille on selkeä tilaus, sillä poikkeuksetta ihmiset innostuvat myös esittämistäni kansanlauluista, Rautiainen kuvailee tiedotteessa.

Juon terveydeksenne -kappaleella soittavat:
Timo Rautiainen – laulu, buzuki
Ville Kangas – viulu, buzuki, piano
Peter Engberg – kitara, banjo
Tarmo Anttila – kontrabasso
Lauri Kotamäki – kaksirivinen haitari
Jussi Nikula – rummut, lyömäsoittimet

Miltä kuulostaa Timo Rautiainen kansanmusiikin kimpussa? Kuuntele kappale ja totea itse: