Timo Rautiainen katsoo taakse – ”Akustinen tunnelmointi on jätetty pois”

Timo Rautiainen & Neljäs Sektori julkaisee Sarvivuorelta Sektoriin: Vuodet 2006-2015 -kokoelman 17. huhtikuuta. Tuplalevy sisältää niin Timo Rautiaisen soolomateriaalia kuin Neljäs Sektori –orkesterin tuotantoa. Askelmerkit julkaistaan singlenä 6. maaliskuuta – se on kokoelman uuista kappaleista toinen.

– Kokoelman ilmestyessä huomaa ajan kulumisen ja sen, millaisen matkan sitä onkaan oikein kulkenut. Kokoelmaan on myös varsin luontevaa sisällyttää kappaleita, joita ei ole aiemmin pitkäsoitoilla julkaistu – ikään kuin sijoitettuna oikeaan asiayhteyteen. Yleisilme tällä koosteella on rokkaava: kaikki akustinen tunnelmointi vuosien varrelta on tarkoituksellisesti jätetty pois, Rautiainen sanoo.

Askelmerkit-biisissä lauletaan laumasieluisuudesta. Musiikillisesti siellä mennään tutuilla Sektori-elementeillä, mutta samalla hieman uusiakin sävyjä etsien. Toinen uusi biisi Peliliike taas kertoo tarinan vaihtoehtoisesta tavasta viettää eläkepäiviä, musiikin jyrätessä suoraviivaisesti kohti onnellista loppua, kuvailee Valtteri Tynkkynen.

Tuleviin keikkoihin voi tutustua täällä.