Timo Rautiaisella uusi diili – updated

Timo Rautiainen on solminut levytyssopimuksen Johanna Kustannuksen kanssa.

Rautiaisen tuleva albumi ilmestyy ensi syksynä ja levyn ensimmäinen single julkaistaan jo ensi keväänä. Tulevalla pitkäsoitolla ja keikoilla soittaa Neljäs Sektori -kokoonpano, jossa vaikuttaa aikaisemmistakin kokoonpanoista tuttuja kasvoja. Kitaran varresta nimittäin löytyy Trio Niskalaukauksessakin vaikuttanut Jarkko Petosalmi ja toisesta kitarasta taas Peter Engberg. Rumpalina toimii Jussi Nikula ja basso-osuuksista huolehtii Valtteri Tynkkynen. Viimeksi mainittu myös tuottaa tulevan levyn ja osallistuu biisien kirjoittamiseen.

– Kolmen edellisen levyn aikana yhtyeen kokoonpano on muuttunut Engbergiä lukuun ottamatta kokonaan, ja on varmaankin nyt siinä viimeisessä ja lopullisessa miehityksessään. Se, että ryhmä sai tässä vaiheessa "oman nimen", johtuu siitä, että pelkällä allekirjoittaneen nimellä keikkailu aiheutti yleisössä jonkin verran sekaannusta. Välillä olin keikalla yhtyeen kanssa esittäen soololevyjen biisejä, joskus yksin soolona esittäen aivan jotakin muuta. Fagottiorkesteriyhteistyöstä puhumattakaan. Tuntui siis hyvältä ratkaisulta nimetä tämä orkesteri tälläisella uudella otsikolla, Rautiainen kertoo.

– Kansanmusiikkilevyn aika siis ei vieläkään ole, joskin sekin tulee sitten, kun sitä tavaraa on tarpeeksi valmiina, mutta ei kuitenkaan Neljännen Sektorin kanssa. Rumpalin vaihdoksen syyt löytyvät taiteilija Lammen teatterikiireistä ja yksinkertaisesti huonokuntoisista käsistä. Jussi lopetti rumpalin uransa Mulkvistien kiertueeseen.

Jatkaako musiikkityyli soololevyjesi linjaa vai onko sieltä tosiaan tulossa selkeästi enemmän "räimettä"?

– No, siitä räimeestä ja sen asteesta en nyt osaa oikein mitään lopullista sanoa, mutta tulevalla levyllä kaikki kappaleet ovat kuitenkin bändin kanssa soitettuja, ilman sen kummempia taiteellisia irtiottoja. Tai enhän minä nyt sitäkään voi olla varma… Nyt ainakin tuntuu sille, koska bändi on hyvin toimivassa vaiheessa!

www.timorautiainen.com