Timo Rautiaiselta ja Ville Ojaselta yhteinen albumi – Tutustu tositapahtumiin perustuvaan debyyttisingleen!

6.11.2021 22:13

Timo Rautiainen ja Ville Ojanen julkaisevat yhteisen albumin tammikuussa. Kansanmusiikkia edustavan levyn ensimmäinen single on Konsta käsivarressa, ja siitä tehdyn videon voi katsoa tuossa yläpuolella.

– Vaikka Konsta käsivarressa –kappaleen teksti on vahvaa mielikuvituksen tuotetta, perustuu se tietyiltä osin todellisiin tapahtumiin ja henkilöihin, sanoo Rautiainen.

– Ensimmäinen kosketukseni suomalaiseen kansanmusaan tapahtui 70-luvun alussa ollessani alle kymmenvuotias, kun Konsta Jylhä & Purppuripelimannit -kokoonpano esiintyi kotikyläni Haukivuoren oppikoulun salissa. Isä vei konserttia katsomaan, ja syyksi hän kertoi sen, että yhtye on niin järjettömän suosittu, että pakkohan sitä on mennä katsomaan. Itse keikasta muistan vain sen, että kovilla puutuoleilla oli epämukavaa istua ja yhtyeen basisti Veikko Järvelä spiikkasi biisit samalla kertoen yleisöä viihdyttäviä puujalkavitsejä, Rautiainen kertoo.

Vuonna 2010 Rautiainen kutsuttiin solistiksi Kaustisen kansanmusiikkijuhlille, ja hän esitti konsertissa omaa tuotantoa kansanmusiikiksi sovitettuna. Osan Rautiaisen kappaleista sovitti Ville Ojanen, joka myös soitti viulua isossa taustaorkesterissa.

– Pidin kovasti keikasta ja festareiden meiningistä yleensäkin. Sitten vietin opiskeluvuoden 2012-2013 Kaustisen kansanmusiikkilinjalla, ja sen jälkeen ajatus kansanmusahenkisestä levystä alkoi kyteä mielessä. Useamman vuoden ja yrityksen jälkeen yhteistyökumppaniksi valikoitui Ville Ojanen, jonka kanssa näkemyksemme musiikista ovat yhteneväiset, sanoo Rautiainen.

Lisää luettavaa