Timo Tolkki julkaisi uuden tilinteon – kirjoittaa Spotifysta, Stratovariuksesta ja omista virheistään

20.12.2023 14:17

Timo Tolkki julkaisi hiljattain pitkän someviestin, jossa kitaristi kritisoi tapaa, jolla suoratoistopalvelut jakavat musiikin poikimia tuottoja. Tolkki julisti vetävänsä kaiken musiikkinsa pois Spotifysta ja muista vastaavista palveluista, koska ne eivät hänen mielestään kohtele artisteja reilusti. Lue lisää aiheesta täältä.

Nyt Tolkki jatkaa samasta aiheesta ja kertoo uusimmassa päivityksessään myös muuten kuulumisiaan. Hän tähdentää, että edellisen viestin kritiikki kohdistui nimenomaan suoratoistopalveluihin eikä niiden käyttäjiin.

”En ole kritisoinut yksilöä tai ryhmää, joka näitä suoratoistopalveluja käyttää. En ole mikään auktoriteetti enkä ole sellaisena itseäni koskaan pitänyt tässä tai missään muussakaan asiassa. En usko, että kukaan muu voi johdattaa sinua valoa kohti kuin sinä itse, koska mielestäni valo löytyy meistä itsestämme”, Tolkki kirjoittaa filosofisena.

Mitä muihin aiheisiin tulee, Tolkki tunnustaa sortuneensa elämässään kaikenmoisiin vääriin valintoihin. Muutosta kohti kuitenkin mennään, ja esimerkiksi vanhoista riidoista Stratovariuksen kanssa on päästy eteenpäin.

”En ole se sama kaveri, joka olin vuonna 1997 kun Stratovariuksen Visions julkaistiin”, Tolkki kirjoittaa.

”Kävin katsomassa vanhaa bändiäni Helsingissä viime torstaina ja keskustelin oikein mukavissa ja rauhallisissa merkeissä kaikkien kanssa. Näin lavalla bändin, joka kuulosti hidenolta, kuulosti hienolta, näytti hienolta ja oli kaikin mahdollisin tavoin ammattimainen yhtye. Oli minulle tunteikas hetki, kun kuulin heidän soittavan Destinyä. Puhuimme vähän Timo Kotipellon kanssa ja kerroin hänelle, että minusta yhdessä äänittämämme kappaleet kuuluvat kaikille, jotka olivat niitä tekemässä. Timolle, Jensille, Jörgille. Jarille, minulle ja tietysti faneille.”

Tolkki kirjoittaa myös henkilökohtaisemmin kaikenlaisista ongelmista, mitä hän on elämässään kohdannut.

”Artistina olen tehnyt typeriä virheitä ja solminut erinäisten tahojen kanssa sopimuksia, joita minun ei olisi pitänyt solmia. Olen ihmisenä tehnyt virheitä, satuttanut ihmisiä joita rakastan, satuttanut sellaisia joita en rakasta, sanonut typeriä asioita lehdissä. Olen yrittänyt pyytää anteeksi ja hieroa sovintoa aina kun mahdollista, mutta valitettavasti se ei aina ole mahdollista”, Tolkki kirjoittaa.

”Täytän maaliskuussa 58 vuotta ja elämäni siirtyy hitaasti mutta varmasti ehtoopuolelle. Se muuttaa perspektiiviä. Seison tienristeyksessä ja katson, mikä tie on minulle oikea. Aikaa ei ole enää tuhlattavaksi.”

”Olen palaamassa siihen, mistä kaikki lähti: pojasta, joka sai seitsemänvuotiaana joululahjaksi akustisen kitaran. Siihen puhtaaseen iloon, kun aloin soittaa sähkökitaraa 13-vuotiaana. Se on jotain, mitä en ole kokenut enää myöhempinä vuosina, kun soittamisesta tuli ammatti.”

”Olen tietoisesti hidastanut tahtia kaikessa, mitä teen. En seuraa uutisia. Olen hyvin pitkälti poissa sosiaalisesta mediasta. En katso televisiota. Löydän onnea ja iloa asioista, jotka ovat minusta todellisia. Toivon, että tulevaisuudessa löydän sen ilon luomalla jotain, millä on minulle arvoa. Siihen asti kun/jos niin tapahtuu, ei ole paljon asioita, mistä kertoa.”

Lue Tolkin koko päivitys alta:

Lisää luettavaa