Timo Tolkin mitta tuli täyteen – julkaisi pitkän julistuksen musiikkimaailman suuresta ongelmasta

19.12.2023 10:27

Timo Tolkki haluaa poistaa kaiken musiikkinsa suoratoistopalveluista. Tolkki ilmoittaa asiasta pitkässä someviestissä, joka on varmuudeksi kirjoitettu sekä englanniksi että espanjaksi.

”Tämä on julistukseni koskien musiikkiani kaikissa striimauspalveluissa. Pitkän harkinnan, tutkimisen ja arvostamieni kollegoiden kanssa keskustelemisen jälkeen olen päättänyt poistaa kaiken musiikkini kaikista suoratoistopalveluista”, Tolkki kirjoittaa ja jatkaa:

”Spotifysta on puhuttu ’musiikkibisneksen pelastajana’. Ehkä se on sitä, mutta minulle se merkitsee kokonaisuutta, joka perustuu täysin yritysten ahneuden varaan.”

Tolkki syyttää Spotifyn kaltaisia palveluita epäreiluudesta ”juuri heitä kohtaan, jotka pitävät koko alan elossa”. Tällä hän tarkoittaa muusikoita, lauluntekijöitä ja bändejä.

Tulevat julkaisunsa – sikäli kuin sellaisia tulee – Tolkki aikoo tuoda julki oman verkkosivunsa kautta. Hän ehdottaa samaa ratkaisua muillekin artisteille.

”Kiitän kaikkia, jotka ovat kuunnelleet musiikkiani vuoden 1989 jälkeen ja ovat tukeneet minua silloinkin, kun se on ollut vaikeaa”, Tolkki kirjoittaa ja toivottaa lopuksi hyvää joulua.

Mahtaako tämä vaikuttaa Stratovariuksen vanhan tuotannon saatavuuteen? Saapa nähdä. Lue koko Tolkin viesti alapuolelta:

Lisää luettavaa