Timo Tolkki toi Stratovariuksen alkuvuosien muusikot yhteen – nyt hän kertoo, mitä on suunnitteilla

20.6.2023 08:00

Teksti: Timo Isoaho
Stratovariuksen vuonna 2008 jättänyt Timo Tolkki on perustanut uuden Timo Tolkki’s Strato -yhtyeen. Hän toimii uuden bändin laulaja–kitaristina. Kokoonpanoon kuuluvat myös Stratovariuksessa vuoteen 1995 asti vaikuttaneet Tuomo Lassila (rummut) ja Antti Ikonen (koskettimet).

– Puhuimme tällaisesta yhtyeestä jo 2009, mutta tuolloin juttu ei edennyt sen pidemmälle, sanoo Tolkki.

– Kesällä 2022 juteltiin Tuomon ja Antin kanssa uudelleen, ja sitten pistettiin bändi pystyyn. Ollaan soiteltu Tuomon autotallissa tammikuusta asti, ja meillä on ollut ihan älyttömän hauskaa.

Warner Music Japan on kiinnittänyt yhtyeen, ja Timo Tolkki’s Straton debyyttialbumi Return To Dreamspace ilmestyy lokakuussa.

– Kaikki demot ovat valmiina, ja albumi nauhoitetaan kesän aikana. Tein kappaleet täysin puhtaalta pöydältä, ja osa biiseistä menee Straton Dreamspace-albumin (1994) suuntaan, mutta tulevasta levystä ei kuitenkaan ole tulossa mitään Dreamspacen kopiota tai kakkososaa.

– Tekstien puolesta Return To Dreamspace on löyhä teema-albumi. En halua paljastaa vielä liikaa, mutta kyllähän sanoitukset pureutuvat nykymaailman menoon.

– Kerrottakoon myös, että albumi tulee päättymään nimibiisiin. Se koostuu kolmesta erillisestä osasta, ja kyseessä on aikamoinen eepos!

Aiotteko soittaa myös keikkoja?

– Kyllä. Katsotaan kesän aikana, saadaanko basson varteen Dreamspace-levylläkin soittanut Jari Kainulainen!

Lisää luettavaa