Tina Turner myi soolotuotantonsa oikeudet BMG:lle mykistävästä summasta

Turnerin kappaleiden oikeuksista maksettiin eräiden raporttien mukaan yhtä paljon kuin Bob Dylanin tuotannosta.
6.10.2021 13:49

BMG on ostanut oikeudet rock ’n’ rollin kuningattaren Tina Turnerin soolokatalogiin. Kauppahintaa ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta Music Business Worldwide arvioi summan olevan yli 50 miljoonan dollarin luokassa – NME-lehden saamien tietojen mukaan laulajan tuotannosta olisi pulitettu jopa yli 300 miljoonaa dollaria. Samaan hintaluokkaan Bob Dylan myi oman tuotantonsa oikeudet Universalille noin vuosi sitten.

BMG sai kaupassa paitsi oikeudet Turnerin kuusi vuosikymmentä kattavan uran tuotantoon ja hitteihin, myös oikeudet laulajan nimeen, kuvaan ja näköisyyteen. Turner kuitenkin pysyy edelleen Warner Recordsin rosterissa ja levy-yhtiö säilyttää oman osuutensa laulajan tuotannosta.

Turner, 81, aloitti uransa Ike Turnerin Kings Of Rhythm -orkesterissa 1950-luvun lopulla. 60-luvulla Ike ja Tina muodostivat suositun duon ja soolouralle hän lähti jo 70-luvulla nousten huippusuosioon kuitenkin vasta 80-luvulla lukuisten isojen hittien kuten What’s Love Got To Do With It, Private Dancer, We Don’t Need Another Hero, Steamy Windows ja The Best voimin.

Turnerin levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa ja hänet on palkittu uransa aikana Grammy-palkinnolla 12 kertaa. Vuonna 1991 hänet nimettiin Rock ’n’ Roll Hall Of Fameen yhdessä Ike Turnerin kanssa ja tänä vuonna hänet nimettiin kunniagalleriaan myös sooloartistina.

Lisää luettavaa