Todella vanhan liiton blackmetal ja proge kohtaavat

Sarjassamme yllättäviä yhteistyökuvioita… Black Crucifixion ja Rekku Rechardt!

Pitkään hiljaiseloa viettänyt rovaniemeläinen metalliyhtye Black Crucifixion perustettiin jo vuonna 1991 – siis vain hieman toisen rovaniemeläisen blackmetal-orkesterin eli Beheritin jälkeen. Pekka ”Rekku” Rechardt taas liittyi progelegenda Wigwamin riveihin jo vuonna 1974.

Nyt artistit ovat ryhtyneet yhteistyöhön ja osapuolten ensimmäinen hedelmä Coronation Of King Darkness -albumi ilmestyy 8. maaliskuuta.

– Aatemaailmamme velvoittaa meidät tekemään itsenäisiä päätöksiä, välittämättä edelleenkään siitä, mitä pidetään esimerkiksi sallittuna. Black Crucifixionille pyhää on vain konventioiden ikuinen särkeminen, orkesterin perustaja Forn kertoo.

Rechardt taas ilmoittaa seuraavaa: – Sessioiden perusteella tulossa on aika kylmää meininkiä. Mutta ainoa asia, jolla on jotakin väliä, on kuitenkin taide. Merkitystä ei ole esimerkiksi sillä tosiseikalla, että jollekin kuulijalle saattaa tulla paha mieli tästä materiaalista. Kaikkien pitäisi uskaltaa sukeltaa mustiin vesiin, joista ei enää palaa samanlaisena.

Soundin ennakkokuuntelun perusteella progressiivisuutta toki piilee Black Crucifixionin rakenteissa, mutta muutenhan meininki on selkeän mustaa, tai ainakin erittäin tummaa, metallia.

What the Night Birds Sang -biisi soi tässä alla: