Toisille artisteille älypuhelimet keikoilla ovat uhka, mutta Paula Vesalalle mahdollisuus – Julkaisi oman AR-sovelluksen

Vesala julkaisi oman Augmented Reality -sovelluksen.

Applikaatio pääsee tulikokeeseen Vesalan konsertissa Hartwall-areenalla.

Siinä missä useat muut artistit haluavat yleisön nostavan keikoillaan katseensa älypuhelimistaan lavalle, ottaa Paula Vesala asiaan aivan toisen lähestymistavan julkaisemalla oman AR-applikaation, joka tarjoaa faneille uudenlaista musiikki- ja konserttisisältöä.

Augmented Reality (lisätty todellisuus) -tekniikkaan perustuvaa sovellusta voi käyttää niin itsenäisesti omissa oloissaan kuin kollektiivisesti keikoilla. Käyttäjä voi esimerkiksi ladata itselleen Vesalan keikoilla käyttämän, elektronisen musiikin soittamiseen tehdyn erikoiskontrollerin ja päästä miksaamaan julkaisematonta biisiä. Sovelluksen todellinen tulikoe tapahtuu Vesalan 25. lokakuuta Helsingin Hartwall-areenalla järjestettävässä konsertissa, jolle luodun visuaalisen maailman pääsee kokemaan sovelluksen kautta. Lisäksi yleisö voi luoda puhelimellaan lisäefektejä keikalle ja pääsee myös soittamaan musiikkia Vesalan kanssa.

”Keikan voi ihan hyvin edelleen kokea ja katsoa ilman tätä lisättyä todellisuutta, eikä sitä tietenkään ole jokaisessa hetkessä konserttia, mutta valikoiduissa kohdin halukkaat voivat kaivaa kännykän esiin ja olla mukana keikkakokemusta ihan uudella tavalla. Usein kritisoidaan sitä että ihmiset katsovat keikkoja vain kännykät ojossa. No, nyt on monin paikoin erittäin suotavaa tehdä juuri niin! Suosittelen vahvasti varavirtalähteen mukaanottamista. Apin kanssa pääsee myös soittamaan kanssani yhtä kappaletta, ja se on tehty todella helpoksi. Ei ole olemassa väärää ääntä”, Vesala intoilee.

Vesala AR-applikaatio on kehitetty yhdessä suomalaisen virtuaaliteknologiaan erikoistuneen ZOANin kanssa. Sovellus on ladattavissa App Storesta tai Google Playsta.

”On todella jännittävää kehitellä yhdessä taitavien tekijöiden kanssa jotakin tällaista ennennäkemätöntä sisältöä popkontekstissa. Mikäs nyt olisikaan sopivampi hetki kokeilla jotakin ihan pähkähullua kuin Hartwall Arena -keikka?”