Tom Morellolla on kaksi tärkeää vinkkiä, miten tulla paremmaksi kitaristiksi – ”Yritin vuosia metsästää päässäni ollutta taianomaista soundia, mutta lopulta luovutin”

19.2.2024 13:08

Tom Morello (Rage Against The Machine, Audioslave, Prophets Of Rage) lukeutuu kitaristeihin, joilla on erityisen tunnistettava ja ainutlaatuinen soundi ja soittotyyli. Kun Classic Rock kysyi Morellolta vinkkejä, miten aloittelevat kitaristit tulevat paremmiksi soittajiksi, nimesi tämä kaksi tärkeintä pointtia, jotka ovat vieneet häntä urallaan eteenpäin.

”Yritin vuosia metsästää päässäni ollutta taianomaista soundia, mutta en koskaan saanut sitä aikaiseksi. Lopulta luovutin ja soitin sillä paskalla soundilla, joka minulla oli. Päätin, että teen musiikkia, joka kuulostaa hyvältä sillä soundilla joka minulla on enkä murehdi asiasta enää koskaan”, Morello toteaa ja kertoo esimerkin, miten pelkkään soundiin keskittyminen voi olla haitaksi.

”Minulla on yksi hyvä kitaristiystävä, joka on soundifriikki. Teimme kerran kokeilun eräällä festareilla ja annoimme jokaiselle esiintyjälle arvosanan kitarasoundista sekä siitä, miten hyvä bändi oli. Halusimme nähdä, löytyykö näille jotain korrelaatiota. Kävi ilmi, että bändi – en mainitse heidän nimeään – jolla oli päivän surkein kitarasoundi, oli päivän paras bändi. He olivat aivan fantastisia.”

Morellon toinen vinkki on taas melko itsestäänselvä: treeniä, treeniä ja lisää treeniä.

”Aloin soittaa melko myöhään, vasta 17-vuotiaana. Siitä tuli minun mantrani. Soitin joka päivä vähintään tunnin ja tajusin, että kehityin sen ansiosta nopeasti. Joten tuumin, mitä jos treenaankin kaksi tuntia päivässä. Ja kehityin aina vain nopeammin. Lopulta treenasin kahdeksan tuntia päivässä joka päivä”, Morello sanoo.

Lisää luettavaa