Tool-nokkamies Maynard James Keenan sai koronan jo toistamiseen, joutui tehohoitoon – ”Se oli todella rumaa”

Laulaja sai toisen tartunnan viime vuoden lopulla.
4.2.2021 12:45

Tool-, A Perfect Circle- ja Puscifer-yhtyeistä tuttu Maynard James Keenan kertoi viime syksynä sairastuneensa koronaan helmikuussa 2020 Toolin kiertäessä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Tuoreessa Apple Music Hitsin haastattelussa laulaja paljasti sairastuneensa koronaan toistamiseen vielä viime vuoden lopulla ja joutuneensa tällä kertaa sairaalan teho-osastolle saakka. Aiheesta kertoi Billboard.

”Sain sen joskus marraskuun puolivälin paikkeilla ja päädyin teholle 1. joulukuuta”, Keenan kertoo toisesta tartunnastaan.

”Se oli todella rumaa. En saanut henkeä. Sain hädin tuskin sanottua kahta sanaa ilman että minulle iski hirveä yskänkohtaus. Lopulta se kehittyi keuhkokuumeeksi.”

Laulaja ei kuitenkaan jäänyt pitkäksi aikaa sairaalaan vaan siirtyi vapaaehtoisesti kotihoitoon.

”Jos olisin jäänyt, olisi siellä ollut 12 muuta potilasta taistelemassa samasta sängystä ja hengityskoneesta, jota heillä ei ollut. Siinä vaiheessa ei voi enää muuta kuin hoitaa oireita, joten ei muuta kuin hankkimaan kunnon yskänlääkettä – ei mitään itsehoitolääkekuraa – inhalaattori, antibiootteja keuhkokuumetta varten ja köyttämään itsensä alas.”

Viime syksynä Maynard kertoi kärsivänsä edelleen ensimmäisen tartunnan jälkioireista vielä kahdeksan kuukautta myöhemmin. Samalla hän sanoi toivovansa, että ihmiset ottaisivat taudin vakavasti, jotta siitä päästäisiin nopeammin eroon.

”Ajatus eristäytymisestä ja siihen todella sitoutumisesta tuntui sellaiselta, joka olisi saattanut toimia. Mutta ihmisillä on taipumus ylimielisyyteen. Tiedän mitä olen itse käynyt läpi ja mitä joudun edelleen kokemaan, joten omasta puolestani suosittelen ottamaan asian vakavasti. Mutta veikkaan, että nämä kehoitukset kaikuvat kuuroille korville. Sanomisiani polarisoidaan ja politisoidaan, joten se on ihan turhaa. Niinpä aion vain pitää huolta, että perheeni ja ystäväni pysyvät turvassa”, Keenan tuumasi tuolloin.

Lisää luettavaa